Farmaciile nu mai pot fi constranse sa functioneze si pe timpul noptii

Farmaciile nu mai pot fi constranse sa functioneze si pe timpul noptii
In curand, gasirea unei farmacii deschise pe timpul noptii va deveni o chestiune de noroc pentru botosaneni. Decizia Ministerului Sanatatii de a desfiinta plafonul la medicamentele compensate si gratuite are efecte colaterale.

Institutia finantatoare a sistemului sanitar nu poate constrange farmacia sa aiba program permanent. Pana la eliminarea plafoanelor de la farmacii, printre criteriile de stabilire a sumei pe care o unitate o primea pentru medicamentele compensate si gratuite pe contract de la Casa de Asigurari de Sanatate se afla si programul de lucru. Daca aceste plafoane au fost eliminate, nu se mai tine cont de acest criteriu.

"Nu cred ca vor fi probleme in Botosani. Decizia apartine insa Colegiului Farmacistilor, si nu noua", a spus Carmen Nicolau, presedintele interimar al CAS Botosani.

La Colegiul Farmacistilor din Romania apar alte problema, legate si de numarul de angajati pe care si-l poate permite o farmacie.

“Este o mare problema, dar, ca o farmacie sa aiba program permanent, trebuie sa aiba angajati 5 farmacisti. Minimumul numarului de farmacisti ar fi de 4, a declarat Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
977

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
289

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
251

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...