Farmacii sancționate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate! Vezi pentru ce!

Farmacii sancționate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate! Vezi pentru ce!
Mai multe farmacii din județul Botoșani au fost sancționate de reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), în urma unui control efectuat împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

În cele 80 de farmacii controlate s-a urmărit modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.

Patru dintre farmaciile controlate au fost sancționate cu diminuarea a 5% a sumei cuvenite pe luna noiembrie, din contractul încheiat cu CJAS, după ce în timpul controlului la farmaciile respective au fost găsiți la muncă doar asistenții.

Potrivit lui Costel Lupașcu, președintele CJAS Botoșani, alte 10 farmacii au primit avertisment pentru că la momentul solicitării unui anumit medicament nu aveau în scris acordul pacientului pentru a cumpăra un medicament mai scump decât cel de referință, iar patru farmacii au primit avertisment pentru că nu s-au aprovizionat cu medicamente cu preț mai mic sau egal cu prețul de referință.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personală, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din partea pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescriptie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului.

 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
1

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
78

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
36

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...