Fara permis, pentru ca nu a acordat prioritate pietonilor!

Fara permis, pentru ca nu a acordat prioritate pietonilor!

   Arhiva

100 de maşini controlate, 350 de persoane verificate, 100 de sancţiuni, bunuri confiscate, permise de conducere suspendate! Un bilanţ al poliţiştilor pentru ultimele două zile, după o razie în municipiul Botoşani. Un şofer a rămas fără permis pentru că a fost surprins de poliţişti neacordând prioritate pietonilor.  

În zilele de 16 şi 17 martie 2010, în municipiul Botoşani s-a organizat şi desfăşurat o razie parţială pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, ocazie cu care au fost legitimate sau verificate 360 persoane, 13 dintre acestea fiind conduse la sediul poliţiei pentru cercetări.

Poliţiştii rutieri participanţi la acţiune au oprit în trafic pentru control 109 autovehicule, constatându-se că 9 conducători auto au încălcat normele de legislaţie rutieră, fiindu-le reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cele două zile, în cadrul acţiunilor arătate au fost aplicate 101 sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amendă, valoarea totală a acestora din urmă fiind de 7.575 lei. De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare de 1.160 lei.

Astfel, în ziua de 17.03.2010, P. P. Fabian Ioan, din municipiul Craiova, în timp ce conducea autoturismul marca Ford pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal, riscând să-i accidenteze. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, reţinându-i-se totodată permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, 3 autori ai unor infracţiuni reclamate în cursul lunii martie 2010 au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei, respectiv A. Ionut, de 16 ani, din municipiul Botoşani (despre care s-a stabilit că este autorul unui furt de biciclete comis pe raza municipiului), precum şi Z.GEORGE şi S.TIBERIU-DAN, ambii din municipiul Botoşani, (despre care s-a stabilit faptul că sunt autorii unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe comise împotriva lui D. Andrei).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
111

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
25

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...