Fantani arteziene distruse de cetatenii de etnie roma! Victor Ponta este "vinovat" ca politistii nu au intervenit!

Scandal mare in Centrul Istoric, langa una dintre fantanile arteziene, in ziua in care premierul Victor Ponta se afla in vizita la Botosani.

Muncitorii firmei care se ocupa de lucrarile de mentenanta la fantanile arteziene au avut probleme cu copiii cetatenilor de etnie roma din zona. Potrivit acestora, mai multi copii se aflau in apa si trageau de lampi si de diuze, motiv pentru care muncitorii au cerut ajutorul viceprimarului Eugen Turcanu.

Edilul a ajuns la fata locului si a sunat la 112 pentru ca pustii refuzau sa iasa din apa, insa, surpriza, in zona nu a ajuns niciun politist pentru ca acestia erau ocupati cu vizita premierului, sustine Eugen Turcanu.

"Persoanele care locuiesc în zona Centrului Vechi au intrat în fântânile arteziene și trăgeau de lămpile ce au scop ornamental și de diuze. Au încercat să-i scoată de acolo, muncitorii au fost apostrofați și jigniți de către părinții copiilor. Am sunat la 112 și la Poliția Locală pentru a solicita sprijin și ni s-a răspuns că nu pot interveni deoarece în oraș este un demnitar important și nu pot ajunge aici. Drept urmare, aceste fântâni au fost închise până duminică întrucât nu s-a reușit să se discute cu Poliția Locală și să se ajungă la un consens", a spus spus viceprimarul Eugen Turcanu.

Acesta a mai precizat ca atat el, ca viceprimar, cat si angajatii firmei care se ocupa de fantanile arteziene, nu pot sta de paza si ca Politia Locala, Politia Romana si Inspectoratul de Jandarmi trebuie sa aplice amenzi.

Totul ține de civilizație și de aplicarea legii în acest sens, în speță Poliția Locală, Poliția Română și Inspectoratul de Jandarmi. Eu ca viceprimar, salariații unor firme private sau ai Primăriei, nu putem păzi fântânile arteziene pentru că nu avem calitatea legală de a interveni asupra unor persoane, avem organe abilitate în acest sens, a mai spus viceprimarul.

Joi, s-a înregistrat la Botoșani cea mai ridicată temperatura de vara aceasta. Potrivit meteorologului de serviciu de la Stația Meteo Botoșani, la ora 14.30, mercurul din termometre a urcat până la 34,7 de grade Celsius la umbră, iar temperatura la sol a fost de 50 de grade Celsius.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

astăzi, 19:50

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...