Factura la apă, mai mare din cauza vecinilor care consumă fără să plătească, spune Sorescu!

Factura la apă, mai mare din cauza vecinilor care consumă fără să plătească, spune Sorescu!
Reprezentanţii Consiliului Judeţean sunt asaltaţi aproape zilnic cu reclamaţii din partea clienţilor Nova Apaserv, cetăţenii reclamând  modul de calcul al facturilor, spunând că este nedrept să plătească şi pierderile.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a spus că, în ultima jumătate de an, angajaţii Nova Apaserv nu s-au mai ocupat de regularizarea facturilor, motiv pentru care pe unele facturi apar sume mai mari decât consumul real.

De exemplu, dacă într-o scară de bloc o parte dintre locatari declară index zero la apă, consumul înregistrat de contorul aflat la subsolul blocului se împarte pe ceilalţi locatari.

Când o astfel de practică se descoperă, cei care au declarat indexul zero sunt puşi la plată, însă în cazul consumatorilor de bună credinţă, care au fost puşi să plătească în plus, nu se mai face regularizarea.

"Am avut mai multe discuţii cu cetăţenii. Sunt mulţi care vin la noi cu reclamaţii. Până la jumătatea anului trecut se făcea regularizare în minus. Era un bun obicei. Au pierdut acel bun obicei şi nu mai fac lucrul acesta. Nu sunt de acord cu această practică şi le-am solicitat să facă regularizarea la trei luni, astfel încât să nu mai existe cetăţeni care consumă şi nu plătesc şi alţii care plătesc prea mult. Voi avea o discuţie cu ei", a precizat Gheorghe Sorescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
8

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
14

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
518

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...