Fabrică de confecții din Botoșani închisă după confirmarea mai multor cazuri de covid-19

Fabrică de confecții din Botoșani închisă după confirmarea mai multor cazuri de covid-19

Fabrica de confecții Summer Conf din Botoșani a fost închisă până pe 2 iunie pe motiv că 10 angajați ai acestei unități au fost confirmați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

Primul caz de infectare cu covid a fost înregistrat pe data de 16 mai la un angajat din cadrul fabricii urmând ca în următoarele zile, în urma unei anchete epidemiologice, să fie confirmate alte noi cazuri astfel că, patronii au luat decizia de închidere a fabricii până la 2 iunie. Angajații au fost trimiși în concediu iar cazurile pozitive în izolare.

“Momentan Summer Conf este închis până pe 2 iunie. Au fost confirmate 10 cazuri pozitive. Primul caz a fost confirmat pe 16 mai după care următoarele  cazuri au fost înregistrate pe data de 19 mai iar de pe 20 mai patronii au luat decizia de a închide  fabrica Summer Conf. Întreg personalul a fost trimis în concediu, iar ceilalți angajați confirmați pozitiv au fost trimiși în izolare. În momentul de față se desfășoară o anchetă epidemiologică. Fiind o infecție comunitară nu putem da vina pe nimeni”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, șefa Direcției de Sănătate Publică.

 

Spune-ne opinia ta