Fă-ți singură un deodorant natural, detoxifiant

Dacă produsele pe care le cumperi din magazine nu sunt cele mai bune, din contră, conțin ingrediente despre care se spune că ar crește riscul cancerului, atunci îți propunem să facem împreună propriul deodorant natural.

Ingredientele necesare pentru deodorantul natural sunt:

4 linguri de bentonită (argilă), 5 linguri ulei de cocos (bio, organic sau virgin), 5 linguri de bicarbonat de sodiu și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai.

Bentonita trage toxinele din corp și menține pielea uscată, uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene și protejează pielea, bicarbonatul de sodiu neutralizează pH-ul pielii și îndepărtează mirosurile neplăcute, iar uleiul esențial de arbore de ceai este un alt antibacterian, mai puternic decât uleiul de cocos.

Dacă nu îți place cum miroase uleiul de arbore de ceai, îl poți înlocui cu ulei esențial de rozmarin, de bergamotă sau de lămâie – toate au proprietăți antibacteriene.

Cum să procedezi:

Într-un castron de sticlă sau lut amestecă toate ingredientele. Preferabil cu o lingură de lemn, de plastic sau de sticlă (nu de metal, pentru că oxidează argila). Încălzește un pic amestecul, ca uleiul de cocos să se topească și să poți face o pastă omogenă mai ușor. După ce ai făcut pasta, pune-o într-un borcănel de sticlă, pe care să îl ții într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi în dulăpiorul de la baie.

Se aplică la subrați în fiecare dimineață – poți folosi o paletuță de lemn sau degetele. Se spală foarte ușor și nu este toxic. După ce îl aplici pe piele, așteaptă câteva minute ca uleiul de cocos să intre bine, ca să nu pătezi hainele, ne invata avantaje.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

astăzi, 20:40

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

astăzi, 20:05

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Ansambluri folclorice din țară, Ucraina și Republica Moldova, pe scena unui festival dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 19:27

Evenimentul, programat pentru 13 octombrie 2024, marchează o revenire mult așteptată, ediția anterioară având loc în 2009. Această reluare a festivalului aduce și o noutate: evenime...