Explozie și de amenzi COVID în Botoșani. Aproape o sută de sancțiuni de zeci de mii de lei

Explozie și de amenzi COVID în Botoșani. Aproape o sută de sancțiuni de zeci de mii de lei

Pentru neregulile constatate în regimul măsurilor de combatere a răspândirii Covid-19, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 36.000 de lei, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii intensifică activitățile și continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Sancțiunile vin în contextul în care au fost verificate 280 de persoane, 127 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/, precum și 117 de mijloace de transport. Dintre acestea, 60 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau masca de protectție in locurile in care acest lucru este obligatoriu, mai arată sursa citată.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă, 10 octombrie a.c., au fost angrenați 103 polițiști, jandarmi, polițiști locali,polițiști de frontieră, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Reamintim că pe raza municipiului Dorohoi au fost instituite noi măsuri de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, care, începând de astăzi, au intrat în vigoare.

În această zonă sunt intensificate controalele pentru informarea populației cu privire la aceste măsuri și pentru a ne asigura ca sunt respectate hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Vă recomandăm să purtați corespunzător masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să păstrați distanțare fizică și să respectați măsurile igienico-sanitare. In perioada următoare vom continua desfășurarea de acțiuni cu efective mărite, pentru conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expun dacă nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului coronavirus.

Scopul forțelor de ordine nu este acela de a aplica sancțiuni, dar în cazul în care vor constata abateri de la respectarea normelor de protecție vor lua măsurile legale care se impun. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei”, este mesajul IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
668

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
614

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...

Casă distrusă de flăcări în urma unui scurtcircuit (fotogalerie)

Miercuri, 31 Mai 2023
560

O casă din satul Draxini a luat foc, miercuri după-amiază, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului din Botoșani, cu dou...