Explozie intr-un local din Chisinau, soldata cu 20 de raniti. Administratorii au fost retinuti! VIDEO

Explozie intr-un local din Chisinau, soldata cu 20 de raniti. Administratorii au fost retinuti! VIDEO

 actualmm.ro  

Cel putin 20 de persoane au fost ranite, sambata, intr-o explozie produsa intr-un local din centrul Chisinaului, fiind transportate cu arsuri si intoxicatii la spital, relateaza Mediafax citand presa moldoveana.

Administratorii localului "La Soacra", sot si sotie, sunt cercetati in calitate de suspecti si au fost retinuti preventiv pentru 72 de ore, informeaza jurnal.md.

Potrivit sursei citate, Procuratura municipiului Chisinau a deschis doua dosare penale pentru incalcarea regulilor de protectie a muncii si vatamarea grava din imprudenta a integritatii corporale a persoanelor sau pierderea de catre acestea a capacitatii de munca.

Procurorul interimar al orasului Chisinau, Igor Popa, a dispus crearea unui grup mixt de urmarire penala care va investiga obiectiv si operativ toate circumstantele cazului.

Un incendiu a izbucnit intr-o cladire cu doua etaje din apropierea Pietei Centrale, pe bulevardul Stefan cel Mare, dupa ce intr-o incapere a explodat o butelie de gaz.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. In stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit intr-un local cu doua niveluri", a declarat ofiterul de presa al Serviciului de Protectie Civila si Situatii Exceptionale, Diana Turcanu.

"Noua ambulante s-au deplasat la fata locului. In total au avut de suferit 20 de persoane, printre care si copii. Majoritatea au suferit arsuri", a precizat Petru Cravet, purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, citat de site-ul Unimedia.info.
Incendiul, care a cuprins in total 55 metri patrati din bucataria si salonul localului, a fost localizat in 15 minute, fiind salvat restul cladirii.

Serviciul pentru Situatii Exceptionale a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele producerii incendiului si cauza exacta a declansarii exploziei.

Purtatorul de cuvant al Institutului de Medicina Urgenta, Petru Cravet, a declarat pentru IPN ca a fost solicitat ajutorul mai multor institutii pentru internarea persoanelor afectate.

Trei pacienti cu arsuri grave transferati de la Chisinau la Bucuresti cu o aeronava militara!

Trei pacienti cu arsuri grave vor fi transferati duminica la Bucuresti cu o aeronava militara, informeaza Ministerul Apararii Nationale (MApN).

"O aeronava C-27J Spartan a Fortelor Aeriene Romane, configurata pentru misiuni de evacuare medicala, efectueaza, astazi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenta pe ruta Otopeni - Chisinau - Otopeni, pentru transferul in Romania a trei pacienti care au suferit arsuri grave, in urma unui incendiu care a avut loc sambata, 9 ianuarie, in capitala Republicii Moldova", se arata intr-un comunicat al MApN difuzat duminica si citat de Agerpres.

Echipamentele medicale specifice si asistenta pacientilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipa medicala a SMURD, sprijinita de medici si paramedici militari.

Misiunea este executata la solicitarea Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne, mentioneaza sursa citata.
https://www.youtube.com/watch?v=t7_zcXgtyeM

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeile din Tudora au fost celebrate de Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural! (Foto)

astăzi, 14:33

Cea de-a treia ediție a dezbaterii cu tema „Importanța Femeii din Mediul Rural” a avut loc joi, 17 octombrie, la Căminul Cultural din Tudora, în contextul sărbătoririi Zilei Int...

Atenție, șoferi: Stradă din Botoșani închisă circulației! (Foto)

astăzi, 14:06

Șoferii trebuie să știe că o stradă din municipiul reședință de județ a fost închisă, în prima parte a zilei de vineri, pentru lucrări aferente asfaltării. Pe strada Ocolito...

Controale în piețele din Botoșani, ce au descoperit polițiștii! (Foto)

astăzi, 13:51

În ultima perioadă, polițiștii locali au desfășurat acțiuni punctuale în piețele de pe raza municipiului Botoșani, cu scopul de a verifica modul în care comercianții, produc...