Exercitii militare ruse in Transnistria

Exercitii militare ruse in Transnistria
Militarii rusi au efectuat exercitii militare in Transnistria, a anuntat, vineri, un purtator de cuvant al armatei ruse.

Potrivit colonelului Oleg Kotsetkov, purtatorul de cuvant al Districtului militar de Vest, manevrele ar fi avut ca scop "sa antreneze trupele in vederea unui eventual atac inamic", transmite agentia Interfax, citata de publicatia germana Zeit, citat de ziare.com.

"Una dintre principalele sarcini ale trupelor de mentinere a pacii a fost sa asigure apararea civililor in zone de lupta", a justificat colonelul Koscetkov exercitiile militare din regiunea separatista.

Anterior, presedintele moldovean Nicolae Timofti s-a aratat ingrijorat de faptul ca scenariul din Crimeea s-ar putea repeta in Transnistria, dupa ce Parlamentul de la Tiraspol a cerut Kremlinului alipirea la Rusia, dupa modelul celor petrecute in Crimeea.

Transnistria este o regiune separatista a Republicii Moldova, avand o suprafata de putin peste 4.000 de kilometri patrati si o populatie de jumatate de milion, care se intinde ca o fasie intre raul Nistru si granita Moldovei cu Ucraina.

Transnistria are autonomie in interiorul R. Moldova si un statut juridic special, iar Rusia, Moldova si Transnistria supervizeaza in comun securitatea zonei demilitarizate ce cuprinde 20 de localitati pe ambele maluri ale Nistrului.

La Tiraspol a fost creata o republica independenta cu presedinte, Parlament, Guvern, politie, armata, steag, moneda ai alte simboluri ale statalitatii. Rusia are aici un contingent militar important si sustine financiar regimul transnistrean, deci controleaza autoritatile de la Tiraspol.

Niciun stat membru ONU nu recunoaste Transnistria si se cere periodic retragerea contingentului rus.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
175

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
176

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...