Exerciții de amploare ale forțelor de intervenție la stațiile de tratare a apei din Cătămărăști Deal și Dorohoi

Exerciții de amploare ale forțelor de intervenție la stațiile de tratare a apei din Cătămărăști Deal și Dorohoi

Inspectoratul Județean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Nicolae Iorga” din Botoşani desfăşoară, joi, de la ora 10:00, exerciţii de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea şi înlăturarea efectelor unor situaţii de urgenţă de amploare, produse la stațiile de tratare și epurare a apei din Cătămărăști Deal și municipiul Dorohoi, dar şi în zonele adiacente acestora, informează purtătorul de cuvânt al instituției, Dorina Lupu.

Conform sursei citate, scenariul presupune producerea unui accident chimic în incinta Stației de tratare a apei din Cătămărăști Deal, precum și a unei explozii la centrala termică din același obiectiv, urmată de incendiu. Pentru salvarea persoanelor rănite vor interveni și alpiniștii din cadrul IJSU Botoșani. La Dorohoi, vor fi simulate intervenții de căutare - salvare a unor persoane surprinse de o explozie produsă la stația de biogaz, dar și de stingere a unui incendiu.

„Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Cetățenii care locuiesc în apropierea celor două obiective trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol”, precizează Dorina Lupu.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acţiunile de intervenţie vor participa forţe şi mijloace din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din Botoșani și Suceava, polițiști, jandarmi, echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și UPU-SMURD, specialiști ai Direcției de Sănătate Publică și ai Gărzii Naționale de Mediu, lucrători ai Agenției de Protecție a Mediului, dar și angajați ai SC Nova Apaserv SA Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta