Excursie la Bruxelles pentru elevii botoşăneni premianţi

Excursie la Bruxelles pentru elevii botoşăneni premianţi
Opt elevi şi şase profesori premiaţi în cadrul manifestărilor desfăşurate astăzi în Prefectură, cu ocazia Zilei Europei, vor vizita Bruxelles-ul graţie senatorului Doina Federovici.

Parlamentarul a anunţat că va face demersurile necesare pentru ca botoşănenii să fie incluşi în grupurile de români cărora europarlamentarii le pot oferi ocazia de a vedea cum funcţionează Parlamentul European.

Excursia vine să răsplătească meritele dumneavoastră şi vă oferă posibilitatea de a vedea modul în care sunt respectate şi promovate valorile europene chiar în inima Uniunii Europene. Vă felicit pentru rezultate şi vă urez să obțineți performațe la fel de bune și în continuare a declarat Doina Federovici, în cadrul întâlnirii cu liceenii prezenţi în Sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ.

Cinci dintre premianţi - 2 elevi de la scoala generala nr 17 Botosani si cate un copil de la Scoala Generala Dorobanti, comuna Nicseni, Liceul Regina Maria Dorohoi si Liceul cu Program Sportiv - ce vor vizita capitala UE au obţinut, sub îndrumarea profesorilor, premii importante la concursul naţional Made for Europe, proiectele acestora vizând domenii de maxim interes precum ecologia, comunicarea prin intermediul artelor sau promovarea tradiţiilor.

Alţi trei liceeni ce vor pleca la Bruxelles provin de la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi şi sunt câştigătorii concursului de IT lansat în februarie de Instituţia Prefectului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
337

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
368

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...