EXCLUSIV! Demisii de la conducerea mai multor şcoli!

Directorii şi directorii adjuncţi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ şi-au dat demisia din funcţie, cererile fiind deja înaintate Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Este vorba despre directorul Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu" Flămânzi, Maria Dariciuc, directorul adjunct Constantin Agafiţei, directorul Şcolii “Ion Bojoi" Flămânzi, Rodica Abăcioaei, responsabil de structură Şcoala Prisacani, Gheorghe Sadagurschi şi responsabil de structură Şcoala Poiana, Dumitru Viciriuc.

Primarul oraşului Flămânzi, Dan Oloeriu, susţine că situaţia este una fără precedent şi acuză că schimbările care se doresc a fi făcute sunt politice.

“Situaţia creată este fără precedent. Sunt două şcoli cu personalitate juridică care nu au conducere, decât un director adjunct la Şcoala Ion Bojoi. O parte din membrii marcanţi ai PSD-ului fac eforturi disperate pentru a găsi persoane să înlocuiască aceste doamne directoare. Nimeni, deocamdată, din respect pentru profesionalismul acestor oameni, nu se bagă, nu se încumetă să accepte această nominalizare pe funcţiile respective. Situaţia este tensionată. Facem un apel disperat la cei responsabili cu demisiile şi cred că autoarea morală se cunoaşte şi să găsească soluţii imediate pentru a rezolva situaţia de la nivelul şcolilor noastre", a declarat Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi, care a mai precizat că la ora actuală la liceu se derulează un proiect cu fonduri europene, de reabilitare şi extindere, care necesită o atenţie sporită din partea reprezentaţilor şcolii.

Contactat telefonic, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dragoş Cristea, a confirmat faptul că au fost înaintate ISJ-ului aceste demisii, şi a precizat că va fi formulat un punct de vedere cu privire la acuzaţiile lansate de primarul din Flămânzi în cursul zilei de marţi.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...