Examenul de bacalaureat din Botosani, supravegheat cu camere video portabile!

Examenul de bacalaureat din Botosani, supravegheat cu camere video portabile!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a anuntat, in aceasta dimineata, ca nu renunta la supravegherea video a examenelor de bacalaureat.

Pentru ca nu dispune de sumele necesare pentru achizitionarea si montarea camerelor, se vor folosi camere portabile.

"Pentru ca nu ne permitem o asemenea cheltuiala, vom folosi camere video portabile. In ceea ce ma priveste, totul va fi o premiera", a declarat astazi inspectorul general al ISJ, Ada Macovei.

Camerele video vor fi aduse de cadre didactice, dar si din alte surse, decontandu-se doar contravaloarea bateriilor folosite.

"Aceste camere garanteaza elevilor capabili de performanta ca vor obtine rezultate pe masura muncii lor. Niciodata nu vom vedea copii olimpici si cu rezultate bune la invatatura sa copieze", spune Ada Macovei.

Inspectorul general al ISJ spera ca, prin folosirea acestor camere video si asigurarea transparentei examenelor, sa demonstreze ca acel procent de aproximativ 90 la suta promovabilitate in judet este real.

Aceeasi metoda va fi folosita si la examenul de titularizare, intrucat, spune inspectorul general, nici nu au inceput examenele si au aparut comentarii.

"Din acest motiv vom monta camere video si in salile de examinare de la titularizare. Legislatia ne permite. Nu avem nevoie nici de acordul Ministerului Educatiei", a incheiat Ada Macovei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
877

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
196

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
493

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...