Evoluția ruletei de la clasic la digital

Evoluția ruletei de la clasic la digital

În decursul anilor, mai multe jocuri de masă practicate în cazinourile clasice, cum ar fi poker, ruleta sau blackjack, au evoluat și au migrat spre zona digitală. Mai bine spus, aceste jocuri au fost digitalizate și introduse în cazinourile online, ajungând să fie practicate de tot mai mulți oameni.

Dintre toate aceste jocuri de masă, ruleta s-a dovedit a fi cea mai populară în mediul online. Aparent este un joc ușor de practicat, ce are la bază câteva reguli principale de care trebuie să țină cont fiecare jucător. Inevitabil, tehnologia a jucat un rol important în dezvoltarea, transformarea și popularitatea jocului de ruletă. Dar hai să începem cu originile ruletei și să analizăm impactul tehnologiei asupra evoluției ruletei.

Deși originile exacte ale ruletei sunt puternic contestate de cei care sunt fani ai jocului, majoritatea istoricilor au indicat că jocul a fost inventat în Franța, în anii 1600. Se crede că jocul a fost realizat de un fizician și inventator pe nume Blaise Pascal. Ruleta a apărut din dorința acestuia de a crea un dispozitiv cu mișcare perpetuă. Invenția roții ruletei de către Pascal a fost folosită în secolele al XVII- lea și al XVIII -lea.

Au existat multe modificări aduse roții de-a lungul anilor, cum ar fi adăugarea buzunarului zero sau dublu zero. Istoria a arătat că jocul a fost jucat de mulți oameni de-a lungul istoriei până în zilele noastre.

Primul moment de glorie pentru ruletă a fost în vremea lui Carol al III-lea. Acesta a construit un cazinou în care ruleta reprezenta unul dintre numeroasele jocuri oferite pasionaților de gambling din acele vremuri. Introducerea ruletei în cazinouri a dus la popularitatea jocului în rândul oamenilor, ajutând în același timp la îmbunătățirea situației financiare din Franța.

Drept urmare, Monaco și-a câștigat reputația de oraș al jocurilor de cazinou care există și în prezent. Popularitatea jocului a continuat să se răspândească, fiind adoptat în numeroase alte cazinouri din Europa. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și datorită noilor variante, ruleta oferea avantajul competitiv rapid, care era așteptat de la jocurile din acele vremuri.

În secolul al XIX-lea, ruleta trece printr-o altă transformare importantă odată cu traversarea Atlanticului spre continentul american. După ce a fost adoptată de americani, ruleta suferă o modificare fundamentală ce avea să crească avantajul casei. Ca rezultat, a fost adăugat un al doilea zero, al doilea zero însemnând că roata era cea mai mare la acea vreme, cu un total de 38 de numere în comparație cu cele 37 anterioare. Jucătorii nu au fost mulțumiți de această transformare pentru că au scăzut șansele de câștig, dar ruleta a continuat să fie practicată de milioane de jucători.

Dar cum rămâne cu cei care nu pot merge la cel mai apropiat cazinou? Odată cu dezvoltarea internetului și datorită tehnologiei, ruleta face un salt uriaș în popularitate o dată cu trecerea acesteia în mediul digital.

Prin digitalizarea ruletei au fost eliminate barierele fizice de accesibilitate. Odată cu extinderea internetului rapid și a dezvoltării unor gadgeturi mobile, a fost ușor pentru jocul tradițional de ruletă să facă tranziția spre cazinourile online populare.

Ca urmare a extinderii internetului, computerul de acasă începea să crească în popularitate la sfârșitul anilor 1990. Drept urmare, au apărut și cazinourile online cu ruleta online. Încă de la început s-a folosit un generator de numere aleatorii, ceea ce a dus la o experiență complexă demnă de cazinourile clasice. Cu toate acestea, evoluția ruletei nu s-a încheiat doar cu un joc bazat pe software. Odată cu primul cazinou online lansat în 1996, tehnologia a fost capabilă să faciliteze abilitatea jucătorului de a practica ruleta fără a fi nevoit să părăsească confortul propriei case.

Și lucrurile nu s-au oprit la un simplu joc de ruletă online. Pariorii sunt mereu în căutarea unor experiențe complexe, demne de cele trăite în cazinourile terestre. Acest lucru a obligat industria cazinourilor online să inoveze mereu și să scoată pe piață noi jocuri ce au avut ca prim rol să ofere experiențe apropiate de cazinourile clasice.

Pe măsură ce capacitatea computerelor de acasă a continuat să se dezvolte până la începutul secolului 21 , centrul experienței online s-a schimbat. În loc să opteze pentru versiunea bazată pe software a popularului joc de cazinou, progresul conexiunii la internet, precum și camera web, au adaptat industria pentru jocuri online live cu dealeri reali.

Ruleta live, prin urmare, a facilitat utilizarea internetului nu numai pentru a viziona jocurile care au loc timp real, ci și pentru a plasa pariuri pe jocuri live din confortul propriei case. Internetul a revoluționat industria jocurilor de cazinou în ultimii ani, deoarece a făcut-o mai accesibilă nu numai celor din zone îndepărtate, ci și celor care ar putea să nu aibă acces la jocurile live într-un cazinou din apropiere. În plus, este, de asemenea, o altă linie de venituri pentru majoritatea caselor de pariuri mari și a cazinourilor, deoarece experiența online se adaptează noului val de jucători online.

Având în vedere că popularitatea cazinourilor online este în continuare în creștere, progresul înregistrat în crearea tehnologiei AI și VR de ultimă generație prezintă potențialul unei experiențe complet nou-nouțe, complet imersive. Tehnologia nou dezvoltată le permite jucătorilor să joace jocurile preferate în confortul propriei case.

Tehnologia VR vă permite să vă întâlniți cu prietenii și să explorați mediul cazinoului din propria sufragerie. Acesta se dovedește a fi următorul mod popular de a interacționa într-un cazinou online.

Deși VR se află în faza incipientă, dezvoltarea tehnologiei VR ar putea extinde și mai mult capacitățile ruletei online, precum și experiența generală pe care o are utilizatorul atunci când practică jocul său preferat. Cu toate acestea, va fi acest lucru suficient pentru a înlocui complet nevoia unui cazinou tradițional?

Odată cu creșterea în popularitate a ruletei online, jocul s-ar putea bucura de un public nou-nouț, deoarece continuăm să folosim internetul pentru noi forme de divertisment. Cu toate acestea, doar timpul va spune cât de mult succes vor avea aceste noi forme de ruleta online în comparație cu jocul dintr-un cazinou stradal.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
31

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
42

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
476

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....