Evaluarea poate micsora salariile dascalilor!

Evaluarea poate micsora salariile dascalilor!
Dacă nu vor avea rezultate bune la evaluarea anuală, care se realizează la nivelul şcolii, profesorii vor fi "taxaţi" la salariu. Un ordin de ministru stabileşte că, din anul şcolar următor, dascălii se vor autoevalua prin completarea unei fişe, apoi vor fi verificaţi de colegi, iar la final de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ .

Cu câteva schimbări la nivelul procedurii de evaluare, reglementarea noului ordin îi loveşte pe dascăli unde îi doare mai tare - la leafă.

Dacă, înainte, profesorul completa doar o fişă, iar punctajul final era stabilit de consiliul de administraţie, acum astfel de fişe vor mai fi completate şi de şeful direct al profesorului (şef de catedră, director adjunct) şi de directorul şcolii, pentru ca în final să fie discutate în consiliu, scrie Evenimentul Zilei.

Aşadar, tot în "bucătăria" şcolii.

Dacă, la început, Ecaterina Andronescu propunea ca şi elevii, şi părinţii să aibă un cuvânt de spus în privinţa modului în care-şi fac treaba dascălii, acum totul s-a risipit.

"Mi-e greu să cred că un elev de clasa întâi are discernământul unei astfel de evaluări şi că poate spune mai mult decât doamna e frumoasă", spune Gheorghe Isvoranu, liderul Federaţiei Spiru Haret, admiţând că noul ordin e potrivit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
500

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
197

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...