Eurocontainerele din cartiere, ignorate de botoşăneni. "Va trebui să..."

Obişnuinţa botoşănenilor de a arunca deşeurile pe care le generează la platforma de gunoi, fără a le sorta, îi va costa pe viitor, când vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru a plăti taxa de salubritate.

Niciunul dintre cele 82 de eurocontainere care au fost amplasate în municipiul Botoşani, pentru plastic, hârtie şi carton, metale şi sticlă, nu sunt folosite cu destinaţia pe care o au. Botoşănenii aruncă în aceste eurocontainere tot ce apucă, după cum susţine directorul Urban Serv, Simion Drelciuc.

În aceste condiţii, Drelciuc atrage atenţia că, atunci când se va deschide depozitul ecologic de la Stăuceni, taxa de salubritate va trebui majorată.

“Nu se respectă destinaţia eurocontainerelor pentru că cetăţenii nu depozitează doar material selelectiv. 80% e deşeu menajer şi 20% sunt deşeuri selective. Atunci punem totul la grămadă. Trebuie mai multe acţiuni în care cetăţenii să fie informaţi că nerespectarea destinaţiei pentru eurocontainerele speciale duce la creşterea tarifului în viitor. Noi vom fi nevoiţi să transportăm deşeu în amestec, nu deja sortat. Automat, când se deschide la Stăuceni depozitul, dacă nu se face sortarea la generator şi vom duce deşeul în amestec, vor fi tarife mai mari pentru că ei fac operaţia de sortare acolo", a precizat Simion Drelciuc.

Acesta a specificat că la case nu sunt astfel de probleme, sortarea deşeurilor făcându-se în saci de diferite culori.

 

Spune-ne opinia ta