Eugen Ţurcanu a recâştigat în instanţă funcţia de director al DSPSA!

Primăria Botoşani va trebui să repună pe funcţie un director al unei direcţii subordonate, care a fost concediat în luna ianuarie prin dispoziţie a primarului Ovidiu Portariuc.

Este vorba despre Eugen Ţurcanu, care a atacat în instanţă decizia de concediere de la conducerea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, magistraţii Tribunalul Botoşani dându-i câştig de cauză.

Sentinţa este executorie, şi pe lângă repunerea pe funcţia de director, municipalitatea trebuie să îi plătească lui Ţurcanu salariile de când a fost concediat, respectiv de pe 6 ianuarie, şi până în prezent, dar şi penalităţi şi dobânzi, precum şi cheltuielile de judecată.

"Admite contestaţia formulată de reclamantul Ţurcanu Eugen Cristian în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Botoşani şi Municipiul Botoşani-prin Primar. Anulează Dispoziţia nr.007/6.01.2015 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Botoşani. Obligă pârâţii să reintegreze reclamantul pe postul deţinut anterior şi să-i plătească acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data desfacerii contractului de muncă până la data reintegrării efective pe post. Obligă pârâţii să plătească reclamantului şi dobânda legală, calculată de la data înregistrării cererii, respectiv 20.01.2015 până la data achitării efective a despăgubirilor stabilite prin prezenta hotărâre. Obligă pârâţii să plătească reclamantului suma de 3000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Prezenta hotărâre poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, cererea şi motivele de apel urmând a fi depuse sub sancţiunea nulităţii la Tribunalul Botoşani", se arată pe portalul instanţei.

"Nu ştiu de ce s-a ajuns la această speţă, în care contribuabilulul botoşănean este nevoit să plătească câteva zeci de milioane de lei bune subsemnatului prin incompetenţa unora şi prin fapul că nu au respectat paşii legali", a declarat Eugen Ţurcanu.

 

Spune-ne opinia ta