Etnobotanicele, o afacere profitabila in Botosani!

Etnobotanicele, o afacere profitabila in Botosani!
Magazinele de vise din Botoşani sunt oficial inchise, dar deschise noaptea! Dezvăluirea este făcută chiar de directorul Poliţiei Comunitare Botoşani, care dă de înţeles că aceasta este concluzia în urma unei monitorizări făcută de oamenii legii.

În primele 11 luni ale anului, agenţii comunitari au constatat 60 cazuri de distrugere, 49 persoane fiind sancţionate cu amendă în valoare de 9900 lei, iar 11 cu avertisment scris.

Teribilismul îndeamnă tinerii spre consumul de alcool sau substanţe halucinogene, efectele reflectându-se în distrugerea părculeţelor de joacă, a mobilierului urban şi altor bunuri în care autorităţile publice locale au investit, informează Poliţia Comunitară Botoşani.

În paralel, fenomenul etnobotanicelor se propagă rapid şi a devenit o afacere profitabilă. Aparent, mare parte din magazinele de vise s-au închis. În urma monitorizărilor efectuate se pare că o parte din magazine îşi deschid porţile după lăsarea serii, când se petrec şi majoritatea contravenţiilor, se arată în comunicatul PC Botoşani.

"Efectele produse de aceste substante sunt similare celor date de substantele psihotrope, având efect direct asupra creierului uman (stari de confuzie-pierderea identitatii, halucinatii, diminuarea atentiei combinate cu efecte adverse ca: dureri puternice de cap, anxietate, ameţeli, confuzie şi atacuri severe de panica, cresterea frecventei cardiace)", a precizat Ioan Onutu, director executiv in cadrul Politiei Comunitare Botosani.


                              
                
                                      

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
19

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
325

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
30

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...