Etnobotanicele - interzise, pedepsele - pana la opt ani de inchisoare

Etnobotanicele - interzise, pedepsele - pana la opt ani de inchisoare
Guvernul va interzice vanzarea si detinerea substantelor etnobotanice, iar pedepsele pentru comercializarea lor vor include amenzi de 100.000 lei si inchisoare de 2-8 ani pentru vanzarea acestor produse.

Prin acest act normativ, Guvernul va defini notiunea de "substitut" drept orice substanta de origine naturala sau sintetica, in orice stare fizica, sau orice produs, planta, ciuperca sau parti ale acestora care, indiferent de modul de ambalare, de procedeul de administrare, de continut, de prezentare, de publicitate sau de denumire, poate fi utilizata pentru a produce efecte psihoactive si/sau are un impact negativ asupra starii de sanatate individuala sau colectiva ori asupra comportamentului social si care nu este reglementata de alte dispozitii legale in vigoare, scrie Mediafax.

"In cazul existentei unor indicii temeinice cu privire la identificarea unui substitut, reprezentantii organelor cu atributii de control ai autoritatilor competente dispun retragerea oficiala de pe piata si ridicarea sau indisponibilizarea acestuia pe o durata de pana la 18 luni, perioada in care sunt efectuate evaluarile, analizele si studiile necesare pentru a se stabili daca substanta sau produsul respectiv prezinta un risc potential asupra sanatatii.

Concomitent, reprezentantii organelor cu atributii de control ai autoritatilor competente pot dispune suspendarea activitatii operatorului economic pe aceeasi perioada de timp si pot propune inchiderea site-ului de prezentare electronica in care respectivele substante si/sau produse sunt introduse pe piata, promovate sau li se face publicitate", se arata in proiect.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
65

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
140

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
737

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...