Etnobotanicele ajung in dezbaterea CL: Amenzi de pana la 2500 lei pentru cei care incalca legislatia!

Etnobotanicele ajung in dezbaterea CL: Amenzi de pana la 2500 lei pentru cei care incalca legislatia!
La Teatrul Mihai Eminescu Botosani a avut loc vineri o dezbatere pe tema consumului de etnobotanice - "Deschide ochii! Fii constient, nu dependent!", initiativa apartinand Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.

La dezbatere au participat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, primarul Catalin Flutur, membrii ATOP, medicul Nicolae Vlad, seful Politiei Comunitare, Ioan Onutu, primari din judet si reprezentanti ai IPJ Botosani.

Sala Teatrului a fost arhiplina, la dezbatere venind foarte multi elevi. Primarul Catalin Flutur a prezentat in cadrul intalnirii proiectul de hotarare privind interzicerea comercializarii produselor etnobotanice. Acest proiect va fi dezbatut in sedinta de marti a Consiliului Local.

Chiar daca, saptamana trecuta, PSD anunta ca va depune un proiect de hotarare in Consiliul Local in vederea interzicerii comercializarii produselor etnobotanice, tinerii social-democrati facand chiar si un lant uman in fata unui magazin cu astfel de produse, se pare ca intentia nu a ajuns in CL. "Nu am primit niciun proiect de hotarare de la PSD", a precizat Catalin Flutur.

Conform proiectului de hotarare, cei care incalca legislatia vor fi amendati cu sume cuprinse intre 2000 - 2500 lei.

Seful Politiei Comunitare, Ioan Onutu, a prezentat faptul ca in municipiul Botosani au fost identificate 5 magazine care vand produse etnobotanice.  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
152

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
295

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
68

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...