Etapa judeteana a Concursului "Sanitarii Priceputi" - Botosani

Etapa judeteana a Concursului "Sanitarii Priceputi" - Botosani
Sambata si duminica, la Scoala nr. 17 Botosani se vor desfasura etapele judetene ale Concursului de educatie pentru sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi"

Sambata, incepand cu ora 10, vor intra in competitie, echipajele de liceu, pana in prezent anuntandu-si participarea un numar de 7 echipaje reprezentand tot atatea licee din judetul Botosani.

Duminica, de la aceeasi ora, se va desfasura etapa judeteana destinata echipelor de gimnaziu.

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania (Crucea Rosie Romana) in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta patroneaza concursul pentru sanatate si prim ajutor "Sanitarii Priceputi"  inca din anul 1962. (Concursul se adreseaza copiilor / tinerilor din ciclurile de invatamint gimnazial si liceal organizati in echipaje de prim ajutor).
 
Concursul are doua probe, din acest an fiind cateva schimbari majore in Regulamentul de organizare si desfasurare a concursului. Astfel:

-  proba teoretica -  echipajul trebuie sa raspunda la un test  de 19 intrebari din tematica concursului.
- proba practica consta in prezentarea unei situatii de accident, cu doua persoane ranite, iar echipajul va executa  manevre specifice de acordare a primului ajuror, pentru salvarea celor doi accidentati.

Echipajul castigator la nivel liceal va reprezenta judetul Botosani la etapa nationala a concursului, care se va desfasura la sfarsitul lunii iulie, cel mai probabil, in judetul Buzau.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
312

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
451

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
580

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...