Este mult mai greu să-ți iei carnetul de tractorist decât să termini o facultate

Noul proiect de lege propus de Ministerul Educaţiei va fi pus în dezbatere publică. Printre schimbările aduse de proiect sunt: examen de admitere la liceele cu număr de candidaţi mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a şi învăţământ profesional redus de la 3 la 2 ani. În ceea ce priveşte bacalaureatul, proiectul de lege prevede ca probele de competenţe să fie susţinute în timpul anului şcolar.

În acest context, Ovidiu Eftimie explică, într-un editorial postat pe biziday.ro, de ce modificarea Legii Educației nu este cea mai mare dramă a învățământului românesc.

"Marea dramă a învățământului românesc nu este că ministrul a băut banii de manuale sau că alți dubioși din guvern vor să-l reformeze din nou, când nu sunt în stare nici măcar să repare acoperișurile de școli. Nu. Marea dramă a învățământului românesc este că este mult mai greu să-ți iei carnetul de tractorist decât să termini Facultatea de Jurnalism. Sau să te angajezi la ziar", scrie Eftimie.

Elevii care intră în toamnă în clasa a treia nu vor primi manuale noi din cauza licitației târzie care a început acum o lună și jumătate. Ministrul Educației spune că nu mai este timp pentru depunerea ofertelor, eventuale contestații, analiza și exprimarea unei opțiuni din partea învățătorilor, apoi tipărirea și transportul cărţilor.

Situația este similară cu cea de anul trecut când copiii au început școala fără manuale noi pe care le-au primit cu mare întârziere, scrie money.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zece candidaturi respinse la alegerile pentru funcția de președinte!

astăzi, 10:47

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie...

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...