Este botoșănean, director de hotel și candidează la alegerile din Italia: "Vrem să demonstrăm italienilor bunătatea noastră, a românilor"

"Mă voi întoarce "Acasa la mine", acolo unde m-am născut și crescut, chiar dacă deocamdată m-am stabilit aici cumpărându-mi o casă. Locul meu este ACOLO, întâi sunt cetățean român, apoi cetățean italian".

Este botoșănean, director de hotel și candidează la alegerile din Italia: "Vrem să demonstrăm italienilor bunătatea noastră, a românilor"

   foto: gazetaromaneasca.com

Cornel Ciobanu, 44 de ani, originar din județul Botoșani, candidează la Sacrofano, orășel lângă Roma, la alegerile administrative din 10 iunie. Cornel Ciobanu a făcut carieră în Italia, ajungând directorul unui hotel. Anunțându-și candidatura, el a scris: «Astăzi pentru mine începe o nouă experiență, sunt mândru că fac parte din acest grup „Alleanza Civica per Sacrofano” și abia aștept să demonstrez lucrul acesta. Orice se va întâmpla, oricum va fi ceva pozitiv pentru noi, toți Românii din Sacrofano. Dacă vom fi uniți, vom face multe lucruri frumoase.»

"Sunt de origine din Botoșani, dar m-am căsătorit și am locuit în Oravița. În România am lucrat la CFR, fiind șoferul unui director și apoi șef de echipă. În Italia am venit acum 18 ani, ca tot românul, cu intenția de a rămâne doar un an, apoi să mă întorc acasă și sa continui totul acolo, dar în urma unui accident, toate ideile s-au dărâmat. În Italia, după multă muncă, am reușit să ajung director de producție la o fabrică de cosmetice la Roma „Euro Medical Tau”, după care am lucrat și lucrez la un hotel la periferia Romei. De 5 ani sunt directorul hotelului", a spus el pentru gazetaromaneasca.com.

Cornel Ciobanu spune că el nu a părăsit România. "România nu am părăsit-o. Acolo am investit mulți bani, aproape toți, în Botoșani, cu gândul de a mă întoarce acolo. Am doi copii, David, 19 ani, născut în România și Luca, 14 ani, născut aici, la Roma, ei sunt cei care m-au făcut să mă stabilesc aici. Deocamdată".

În Sacrofano, comună situată la porțile Romei, românii au fost primiți cu brațele deschise. "Suntem aproape 1.000 de români rezidenți și cred că alți 1.000 la negru, ținând cont că localitatea are aproape 9.000 de locuitori".

Nu renunță la România și este sigur că într-o zi se va întoarce acasă. "Mă interesează foarte mult situația actuală din România și pot sa spun doar ca îmi este rușine de ceea ce se întâmplă acum acolo. Mă voi întoarce "Acasa la mine" acolo unde m-am născut și crescut, chiar dacă deocamdată m-am stabilit aici cumpărându-mi o casă. Locul meu este ACOLO, întâi sunt cetățean român, apoi cetățean italian".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
409

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
142

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...