Esecul ii baga in concediu medical: 10 angajati ai Politiei de Frontiera care au picat testarea s-au imbolnavit!

Esecul ii baga in concediu medical: 10 angajati ai Politiei de Frontiera care au picat testarea s-au imbolnavit!
La Botosani, zece politisti de frontiera, dintre cei 40 care azi trebuie sa paraseasca postul, sunt in concediu medical! Este vorba despre 2 ofiteri si 8 agenti care nu au promovat concursul si care au fost pusi la dispozitia conducerii MAI.

"Pe 6 octombrie expira punerea la dispozitie. Din cei 40 de angajati care trebuie sa plece, 8 agenti si 2 ofiteri se aflau vineri in concediu medical", a precizat inspector Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.  

In cazul in care se vor primi dispozitii in legatura cu situatia constatata, se va forma o comisie ce va verifica veridicitatea concediilor medicale.

Amintim ca solutia concediului meidcal este folosita de mai multi angajati MAI, mai bine de jumatate dintre jandarmii care nu au trecut testarea pentru a-si pastra posturile apeland la concediu medical. La data de 19 septembrie, dintre cei 17 subofiteri care nu au reusit sa obtina nota de trecere si au fost pusi la dispozitia sefului MAI, 10 erau in concediu medical. Acestia ar fi trebuit ca, pe 15 septembrie, sa fie trecuti in rezerva, la fel cum s-a intamplat cu ceilalti 7 colegi ai lor.

Ministrul de Interne anunta, la inceputul lunii septembrie, ca a dispus controale stricte la cei care au intrat in concediu medical dupa ce au fost declarati respinsi la testari.

"Foarte multe persoane au intrat in concediu medical si deja am dispus corpului de control sa verifice, sa vedem care este situatia pe fiecare judet in parte si sa vedem cat de bine fundamentate sunt aceste decizii de a le acorda concediu medical celor care urmeaza sa fie disponibilizati. Avem la Jandarmerie 291 de jandarmi in concediu medical, majoritatea au luat concediu medical dupa ce au fost evaluati si nu au trecut acel test de evaluare, iar in ceea ce priveste ISU avem 126 de persoane in momentul de fata in concediu medical. Nu cunosc in amanunt pe fiecare judet in parte situatia, dar voi verifica pe fiecare judet in parte sa vedem cum stam", a declarat la Botosani Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor.

Traian Igas a mentionat ca dispune si de parghiile necesare pentru a-i sanctiona pe cei care se fac vinovati, in cazul in care se va constata ca aceste concedii medicale sunt fictive. Vor fi sanctionati inclusiv medicii din cadrul Ministerului, daca se va descoperi ca au incalcat legislatia.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
116

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...