Escroace fara buletin - Pentru noi putin, de la stat mai mult!

Escroace fara buletin - Pentru noi putin, de la stat mai mult!
Doua minore, una din judetul Botosani, cealalta din judetul Suceava, s-au gandit sa faca bani repede si fara efort!

Recomandandu-se drept lucratoare la Posta, fetele descurcarete au reusit sa insele batranii si sa le ia acestora ultimii bani, promitandu-se la statul le va da, in schimb, mai mult!

In urma cu 10 zile, H. Ioan, de 87 de ani, din localitatea Virfu Cimpului, judetul Botosani, a fost vizitat la domiciliu de doua tinere necunoscute, care s-au prezentat ca fiind lucratoare PTTR, aducandu-i la cunostinta ca i-ar fi fost majorata pensia si ca trebuie sa se prezinte la primarie pentru a-si ridica diferenta de bani.

Totodata, tinerele i-au precizat batranului ca, pentru a putea incasa majorarea pensiei, trebuie sa achite o taxa de timbru de 500 lei. Asadar, tinerele i-au solicitat batranului sa le schimbe o bancnota de "zece milioane de lei", inmanandu-i o bancnota de 100 lei vechi.

Din cauza varstei inaintate, batranul nu a realizat ca nu exista bancnote de "zece milioane de lei" si nici ca bancnota de 100 lei vechi pe care i-au inmanat-o este scoasa din uz.

Astfel, batranul le-a inmanat tinerelor doua bancnote a cate 500 lei, primind in schimb bancnota de 100 lei vechi.

Incurajate de succes, dupa doua zile, tinerele s-au prezentat si la locuinta partii vatamate C. Constanta, de 70 de ani, din aceeasi localitate, prezentandu-se de asemenea ca lucratoare PTTR si aducandu-i la cunostinta ca, in urma recalcularii pensiei, ar avea de incasat o diferenta de bani de ordinul zecilor de milioane de lei pe care o poate ridica de la primarie dupa ce achita o taxa de timbru de 1.000 lei.

"Impresionata de vestea primita, batrana a achitat tinerelor taxa pretinsa, acestea solicitandu-i sa se deplaseze la primarie unde urmeaza sa se intalneasca si sa incaseze diferenta de bani rezultata in urma recalcularii pensiilor. Dupa ce ambele victime s-au prezentat la primarie, au aflat ca au fost inselate, motiv pentru care au relamat cele intamplate politistilor din comuna", a precizat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Cercetarile efectuate in ambele cauze de catre politistii din comuna Virfu Cimpului, judetul Botosani, au condus la identificarea suspectelor in persoana minorelor M. M.- M., de 15 ani, din localitatea Horlaceni, comuna Sendriceni, judetul Botosani, si G. F., de 17 ani, din localitatea Corocaesti, comuna Veresti, judetul Suceava, fata de care au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune.

Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor doua suspecte.

"Solicitam tuturor persoanelor care au fost pagubite de aceste suspecte sa se adreseze celei mai apropiate unitati de politie", atentioneaza reprezentantul Politiei Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
7

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
137

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
46

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...