Eroul zilei la Botoșani: Mara, câinele polițist care a reușit să prindă doi tâlhari într-un timp record!

Indivizii au încercat să scape basma curată, unul dintre ei fugind chiar cu trenul, însă a fost prins în gara din Verești de oamenii legii.

Eroul zilei la Botoșani: Mara, câinele polițist care a reușit să prindă doi tâlhari într-un timp record!

În cursul zilei de luni, 4 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, de 24 de ani, din județul Botoșani și din județul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Din cercetări a reieșit faptul că cei doi, în noaptea de 3 spre 4 martie, ar fi pătruns fără drept, în locuința persoanei vătămate, un bătrân, de 87 de ani, din comuna Albești și prin întrebuințarea violenței i-au solicitat să le pună la dipoziție banii pe care îi deține, însă victima nu deținea valori în domiciliu.

Ulterior, cei doi tineri ar fi sustras două telefoane mobile și au părăsit locul faptei.

Tâlharii au încercat să fugă cu trenul

În urma sesizării efectuată în jurul orei 08:00, la nivelul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni s-a constituit echipă operativă, fiind angrenat și câinele polițist specializat în prelucrare urme, din cadrul Serviciului Criminalistic, care i-a condus pe polițiști înspre halta CFR Zlătunoaia, pe câmp, fiind observat unul dintre autori care, la vederea forțelor de ordine a fugit, încercând să se sustragă.

Antrenată să ia urmă de miros din locul faptei și apoi sa îi conducă pe oamenii legii către autor, Mara a îndeplinit cu succes misiunea de a-l prinde pe unul dintre cei doi tineri bănuiți de comiterea faptei.

În momentul în care, unul dintre tinerii urmăriți a fost văzut pe câmp, îndepărtându-se, la comanda conductorului său, Bogdan Fedor, Mara a alergat spre acesta și a făcut tot posibilul să-l împiedice să-și continue deplasarea, întrucât distanta dintre forțele de ordine și acesta era destul de mare.

Mara l-a pus la pământ de câteva ori, acesta reușind să se ridice și să-și continue deplasarea, întrucât câinele polițist este antrenat să nu muște decât la comandă. Dar, prin acțiunile sale, a redus viteza acestuia de deplasare și a fost ajuns de forțele de ordine, care l-au imobilizat.

Ulterior, din cercetări s-a stabilit faptul că celălalt tânăr bănuit de comiterea faptei se află în trenul Botoșani-Iași, fiind interceptat la Verești, unde a fost scos din tren de către polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi.

Cei doi indivizi au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, ulterior față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Câinele polițist și oamenii legii de la transporturi au reușit să îi prindă, în timp record, pe cei doi tineri, care au tâlhărit un bătrân.         

„Cercetările sunt continuate pentu infracțiunea de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acesteia să fie dipsue măsuri legale”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
218

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
401

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
289

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...