Epidemia pare să se transforme în Pandemie. 361 de morți în China, iar coronavirusul se extinde pe toată planeta

Epidemia pare să se transforme în Pandemie. 361 de morți în China, iar coronavirusul se extinde pe toată planeta

Numărul deceselor în urma infestării cu cornoravirusul din China a crescut până la 361, din care 56 de persoane au murit numai duminică în provincia chineză Hubei, conform CNN.

Bilanțul total al epidemiei este de 362 de morți, un deces fiind înregistrat în Filipine.

Autoritățile chineze au confirmat încă 2.103 cazuri de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV în provincia Hubei, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor de aici, unde se consideră a fi epicentrul epidemiei, trece de 16.600. În restul Chinei s-ar mai fi înregistrat duminică încă aproximativ 700 de noi cazuri de îmbolnăvire. În prezent, sunt spitalizați în Hubei 9.618 pacienți, dintre care 478 sunt în stare critică.

La nivel mondial, s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire în 26 de țări, numărul total al bolnavilor, de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, trecând de 17.300. Dintre aceștia, aproximativ 500 s-au vindecat, iar autoritățile din Thailanda au anunțat un posibil tratament de succes, cu o combinație de medicamente.

Noul coronavirus care a provocat peste 300 de decese în China, s-ar putea răspândi de la persoană la persoană prin sistemul digestiv, au declarat experţi chinezi în domeniul sănătăţii, citaţi duminică de Xinhua.

Experţi de la Spitalul Renminbi al Universităţii Wuhan şi de la Institutul Wuhan de Virologie al Academiei Chineze de Ştiinţă şi-au prezentat descoperirile după studierea unor probe de materii fecale recoltate de la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Xinhua a relatat că mulţi pacienţi cu coronavirus au manifestat doar diaree, în locul simptome virale clasice, precum febra, transmite Agerpres.

Simptomele diareei ar putea face mai probabilă răspândirea fecal-orală a virusului, mai ales în cazul unei spălări inadecvate a mâinilor sau a lipsei facilităţilor sanitare.

Pe de altă parte, un expert din cadrul Spitalului de Pediatrie al Universităţii Zhejiang a declarat că există un potenţial risc de transmitere de la mamă la făt a noului coronavirus.

Dacă o mamă însărcinată este infectată cu noul coronavirus, bebeluşul este de asemenea în pericol de a fi infectat, a declarat Chen Zhimin în cadrul unei conferinţe de presă.

Chen a adăugat că imunitatea şi traiectul respirator ale copiilor nu sunt la fel de dezvoltate ca cele ale adulţilor şi, prin urmare, sunt mai predispuse la probleme sistemice şi obstrucţii ale căilor respiratorii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
97

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1302

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
446

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...