E.ON taie curentul, APA grup lasa o parte din judet fara apa!

Motivul real pentru care de joi după-amiază există probleme în furnizarea apei în municipiile Botoşani, Bucecea, Dorohoi şi în alte localităţi este sistarea furnizarii energiei electrice la staţiile de tratare şi pompare a apei Bucecea la staţia de pompare Leorda şi la staţia de tratare de la Cătămărăşti de catre E.ON Moldova .

“Ne-am luat angajamentul ca platim factura curenta la E.ON de 2,6 miliarde si platim esalonat datoriile dar E.ON solicita o garantie bancara sau imobiliara pe care noi acum nu avem cum sa le-o dam a afirmat directorul societatii Apa Grup.  

Societatea a gasit o solutie de avarie: inchirierea de la o firma din Iasi a 2 motogeneratoare pentru alimentarea cu energie a obiectivelor deconectate. Costurile sunt destul de ridicate: chirie de 3750 EUR pe luna si consum de 1500 litri motorina in 24 de ore. Astfel se va reusi ca toata populatia sa beneficieze de apa pana diseara la un nivel rezonabil, pana la gasirea unei alte solutii.

Societatea Apa Grup are datorii la E.ON Moldova de 18 miliarde de lei vechi, iar E.ON doreşte o garanţia în această sumă. Ei spera sa incaseze pana luni de la Termica macar 10 miliarde de lei vechi din datoria in suma de 50 miliarde, de la Spitalul de Psihiatrie dar si de la populatie unde debitele sunt la nivelul a 100 miliarde lei vechi.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

astăzi, 18:41

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă pa...

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
28

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
36

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...