Emoţii pentru zeci de profesori botoşăneni

Emoţii pentru zeci de profesori botoşăneni
Cadrele didactice din judeţul Botoşani intră, din nou, săptămâna viitoare, în focul examenelor, după concursul de titularizare.

Un număr de 224 de candidaţi vor susţine în data de 4 august examenul de definitivat la centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

Definitivatul este examenul care le da profesorilor dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, in cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot sa fie angajati in invatamant doar pe perioada determinata, ca profesori debutanti. 

“Pentru a rămâne în sistem pe petioadă nedeterminată cadrul didactic trebuie să trecă obligatoriu  examenul de definitivat unde nota nimină este 8.00", a precizat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Rezultatele la concursul de definitivat se afişează în data de 11 august.  În perioada 11-12 august cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, rezultatele finale urmând a fi afişate în data de 18 august. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

astăzi, 08:49
236

Echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă actriță. De la sfârșitul anului trecut, din echipa talentaților actori face parte și actrița Si...

De astăzi se pot vaccina anti-Covid-19 și copiii între 5 și 11 ani

astăzi, 08:35
99

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe miercuri. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech, scri...

Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

astăzi, 08:03
247

România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană, mai ales în cazul muncitorilor sezonieri, dar regulile mult mai stricte...