Emoţii pentru zeci de profesori botoşăneni

Emoţii pentru zeci de profesori botoşăneni
Cadrele didactice din judeţul Botoşani intră, din nou, săptămâna viitoare, în focul examenelor, după concursul de titularizare.

Un număr de 224 de candidaţi vor susţine în data de 4 august examenul de definitivat la centrul de examen de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani.

Definitivatul este examenul care le da profesorilor dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, in cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot sa fie angajati in invatamant doar pe perioada determinata, ca profesori debutanti. 

“Pentru a rămâne în sistem pe petioadă nedeterminată cadrul didactic trebuie să trecă obligatoriu  examenul de definitivat unde nota nimină este 8.00", a precizat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani.

Rezultatele la concursul de definitivat se afişează în data de 11 august.  În perioada 11-12 august cei nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, rezultatele finale urmând a fi afişate în data de 18 august. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
20

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
195

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...

Amenzi de zeci de mii de lei și 10 permise confiscate de polițiști la Botoșani!

astăzi, 17:56
54

 În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jand...