EMOŢII pentru Florin Ţurcanu, în aşteptarea deciziei instanţei!

EMOŢII pentru Florin Ţurcanu, în aşteptarea deciziei instanţei!

 Avocatul Stefan Gudula.  

Astăzi a avut loc, la instanţa de contencios administrativ, termenul pentru judecarea cererii de suspendare a deciziei prefectului de Botosani, prin care Florin Ţurcanu a fost înlăturat de conducerea Consiliului Judeţean.

Avocatul lui Florin Ţurcanu a precizat că astăzi instanţa a rămas în pronunţare, întrucât miercuri, 18 martie, se va judeca o altă cerere depusă de fostul preşedinte al CJ Botoşani, de această dată de anulare a deciziei prefectului de Botoşani.

La termenul de judecată de luni, avocaţii fostului preşedinte CJ au precizat că renunţă la acţiunea depusă pentru suspendarea ordinului emis de prefect, întrucât peste două zile se va judeca cealaltă cerere, de anulare.

"Astazi instanta a ramas in pronuntare cu privire la cererea de suspendare. Noi am ales aceasta strategie avand in vedere ca intre termenul fixat pentru cererea de suspendare si cel fixat pentru cererea de anulare sunt doar doua zile, astfel incat daca s-ar fi pronuntat o solutie de admitere a cererii de suspendare, aceasta nu putea fi pusa in aplicare, avand in vedere ca mai erau doua zile pana la termenul existent in celalalt dosar. Mai ales ca Legea Administratiei Publice Locale prevede ca cererea de anulare trebuie solutionata in termen de 30 de zile, chiar obligatoriu, iar solutia va fi definitiva, adica fara cale de atac", a declarat avocatul Stefan Gudula.

Florin Ţurcanu a depus în instanţă două cereri, termenele fiind 16 martie, pentru cererea de suspendare a ordinului prefectului, iar pe data de 18 martie urmând să se judece anularea acestui ordin.

Imediat după ce a plecat de la şefia Consiliului Judeţean, Ţurcanu anunţa că va deschide cinci acţiuni în instanţă, una prin care să solicite transferarea acţiunii prin care cerea anularea ordinului prefectului la o altă instanţă din ţară, dar nu a mai făcut acest lucru, după ce s-a consultat cu avocaţii.

Mandatul lui Florin Ţurcanu a încetat în urma condamnării definitive pe care a primit-o, de şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost judecat pentru fals intelectual şi uz de fals.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...