Emotii la romana!

Incercati de teama primului mare examen, dar mai ales cu emotii, elevii de clasa a VII-a, dar si cei de clasa a VIII-a, s-au prezentat astazi la prima etapa a tezelor cu subiect unic, la Limba si literatura romana.

Mai mult sau mai putin pregatiti, elevii s-au plans de gradul de dificultate a subiectelor. Varianta extrasa la ora 10 a fost cea cu numarul 2.

Primul subiect pe care elevii au trebuit sa il rezolve a fost unul de vocabular. Astfel, dintr-o poezie a lui George Tapirceanu, ei au trebuit sa transcrie 3 cuvinte sau grupuri de cuvinte folosite cu sens figurat in text sau sa precizeze mijlocul intern de imbogatire a vocabularului prin care s-au format cateva cuvinte din text.

Peste 10 000 de elvi de clasa a VII si a VIII au sustinut astazi aceasta proba incepand cu ora 12.00.

Dupa acesata proba de Limba si literatura romana, elevii vor mai avea de sustinut teza unica la matematica, programata pe 13 decembrie. Pentru clasele a VIII-a mai este programata, pe 16 decembrie, si o teza la alegere, istorie sau geografie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
247

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
291

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
187

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...