Emotii: incepe Bacul!

Emotii: incepe Bacul!
Pentru examenul de Bacalaureat, care incepe astazi, in Botosani sunt 28 de centre unde se vor desfasura probele de competente lingvistice, digitale si de limba si comunicare. De asemenea, vor fi 3 centre de evaluare la Scolile 6, 10 si 11, si 11 centre de examen.

Pentru Bacalaureat, la Botosani s-au inscris 3.667 de elevi.

Ministerul Educaţiei a decis ca proba D de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat să înceapă pe 10 iunie şi nu pe 13 aşa, cum a fost programată iniţial. Ministerul Educaţiei a făcut această modificare deoarece pe 13 iunie este a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală, şi nu se lucrează.

Problele orale de limbă română, limbă străină şi competenţe digitale sunt programate în perioada 6-23 iunie. Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bac, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

Pe lângă cele trei probe orale, candidaţii vor avea de înfruntat alte trei examene scrise: la limba şi literatura română, proba obligatorie la matematică sau istorie în funcţie de profilul liceului şi una la alegere. Pentru ultimul examen, absolvenţii liceelor reale, tehnice etc. vor avea de ales între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică. Cei de la liceele umaniste, cu profil de servicii sau vocaţionale au vor da examen, la alegere, la Geografie, Filosofie, Logică, Economie, Psihologie  sau Sociologie.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor cardul de identitate şi să intre la timp în sala de examen. Oficialii de la minister îi asigură că subiectele vor fi de nivel mediu.

Oficialii din Educaţie avertizează că elevilor le este interzis să aibă asupra lor în timpul examinării orice materiale care îi pot ajuta să copieze. Cei care sunt prinşi că vor să fure la examen vor fi eliminaţi din concurs şi vor mai putea susţine Bacalaureatul mai devreme de două sesiuni.

Pentru proba orală la limba română, profesorii examinatori vor fi atenţi la cum înţeleg candidaţii textul primit, la exprimarea şi argumentarea unui punct de vedere. Candidaţii trebuie să fie atenţi cum îşi organizează discursul şi trebuie să se adapteze la situaţia de comunicare. De asemenea, profesorii vor urmări şi modul în care elevul examinat utilizează limba literară.

Candidaţii vor avea la dispoziţie 15 minute pentru a pregăti subiectul şi alte 10-15 minute pentru a-l susţine în faţa comisiei.

Elevii vor susţine examenul scris la limba română pe 27 iunie. Proba la limba maternă este programată pe 28 iunie, urmată de matematică sau istorie, în funcţie de profilul liceului. În ultima zi a Bac-ului, elevii vor susţine o probă la alegere a profilului şi a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 3 iulie, iar cele finale, pe 8 iulie. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
317

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
451

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
889

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...