Eminescu va fi scos din programa scolara

Eminescu va fi scos din programa scolara
Poetul national si universal Mihai Eminescu va fi scos din programa obligatorie de limba romana si literatura din scoli, Ministerul Educatiei considerandu-l prea demodat pentru tineri. "Atatea generatii de copii au fost indoctrinate cu comentariile literare eminesciene, incat e timpul sa punem stop si sa-l inlocuim cu un poet mai actual", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

Pentru nostalgici, Eminescu va putea fi studiat ca lectura optionala, insa el nu va mai fi inclus vreodata in programa de la bac. Desi va mai dura pana la scoaterea manualelor actuale din scoli, ministrul spera ca in cel putin doi ani, manualele pe vechea programa, cu Eminescu si alti autori prafuiti, sa fie scoase din uz si date la topit.

Pe langa studiul operei eminesciene, Ministerul Educatiei spera sa scoata din programa scolara de la licee si gimnaziu si alti autori fara valoare internationala ca Alexandru Vlahuta, Ioan Slavici, Garabet Ibraileanu, Octavian Goga, Mihail Sadoveanu, Geo Bogza s.a. "O sa-i punem pe elevi sa citeasca mai multa literatura universala, nu prea avem autori romani valorosi", spune o profesoara de romana.

Ministerul Educatiei spera ca la orele de literatura, tinerii sa poata fi initiati si in lumea online si tipurile de text care circula pe internet. "Cultura internetului, hipertextualitatea, intertextualitatea, literatura interactiva, sunt mai importante acum, nu are rost sa mai batem pasul pe loc cu floare albastra", a declarat Ecaterina Andronescu, fosta ministra a educatiei.

Potrivit noilor reglementari date de Ministerul Educatiei si Invatamantului, din programa scolara se vor scoate si orele de religie. "Incercam sa taiem din volumul de informatie inutila care se preda acum in scoli. Cred ca e mai important un Goethe sau un Shakespeare, decat un Eminescu sau un Alecsandri, nu?", a mai spus Daniel Funeriu reporterilor nostri.

Pentru conformitate: trombon.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
26

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
45

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
43

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...