Eminescu, sărbătorit la Conacul Raluca Iurașcu din Joldești de copii, profesori și poeți

Eminescu, sărbătorit la Conacul Raluca Iurașcu din Joldești de copii, profesori și poeți

Sărbătoare de suflet închinată marelui poet Mihai Eminescu la Vorona, chiar la conacul mamei Luceafărului literaturii române, la conacul Raluca Iurașcu din Joldești.

Zeci de tineri au participat la o acțiune organizată de școala din localitate și primăria comunei Vorona, la îndemnul primarului Aurel Ştefan.

Cântece folk și multă poezie, toate recitate și cântate de elevii Școlii Gimnaziale Raluca Iurașcu din localitate, au răsunat mai bine de o oră din locul în care părintele marelui poet își purta odinioară pașii.

Corul “Anstasia”, condus de părintele Cristian Dumitraș a dat startul întregii manifestări, pentru ca apoi, copiii școlii, pregătiți de învățătorii Mitică și Lidia Mihalache, dar și de Doina Flocea, să recite zeci de minute cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Nici muzica populară nu a fost lăsată deoparte, fanfara de copii de la Vorona condusă de Sergiu Dascălu susținând un adevărat recital la conac.

Și pentru că a fost o adevărată sărbătoare a poeziei, la întreaga manifestare au fost prezenți și poeții botoșăneni Petruț Pârvescu, Gabriel Alexe și Vasile Iftime, care au recitat câteva din creaațiilor lor în fața auditoriului.  

 






 

 

Spune-ne opinia ta