Emil Boc: Din punct de vedere al banilor, ma consider fericit

Emil Boc: Din punct de vedere al banilor, ma consider fericit
Premierul Emil Boc a vorbit, luni seara, despre salariul pe care il are, apreciind ca este un "norocos in comparatie cu ceilalti romani". Primul ministru a abordat si subiecte filosofice, precum rolul banilor in fericire, subliniind ca "bani nu ar trebui sa fie factorul predominant".

Invitat in emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 Tv, Emil Boc a precizat ca "din punct de vedere al banilor, ma pot declara fericit". Abordand problema banilor tarii, premierul s-a declarat "trist si nemultumit".

"Veniturile mele sunt mai mari decat veniturile romanilor, in calitate de premier am un salariu de 53 de milioane vechi, deci ma pot declara un om fericit. Din punctul de vedere al banilor tarii, ma pot declara trist si nemultumit", a declarat seful Executivului.

Comentand expresia atat de uzitata, potrivit careia "banii nu aduc fericirea", seful Guvernului a apreciat ca "este doar partial adevarat", atentionand insa ca "banii nu ar trebui fie factorul predominant.

"Viata aceasta este asa densa, nu am avut un concediu, incat in fiecare zi o problema. In fiecare zi trebuie sa iau o decizie, sa coordonez o echipa sau sa provoc un ministru sa finalizeze un proiect. Acum sunt in excelenta preocupat de ceea ce inseamna bunul demers al tarii. Pe plan personal, am norocul de a avea o sotie intelegatoare si doi copii de care sunt mandru", a spus premierul, intrebat ce inseamna pentru el conceptul de fericire.

"Inca exista nori pe cerul finantelor"

Emil Boc a comentat si un studiu recent, potrivit caruia principala nemultumire a romanilor este lipsa banilor.

"Noi am facut ceea ca trebuit anul trecut, dar prognozele pe care le avem si sunt realiste depind de ceea ce se intampla in lume. Cea mai buna politica externa este o buna politica interna. (...) Apele inca sunt tulburi, nori inca mai exista pe cerul finantelor mondiale si situatia nu este roz nicaieri in lume.

Mesajul meu este inca unul de precautie, pentru ca situatia in Grecia inca nu s-a reglat, cresterea economica a scazut in UE in ultima perioada si suntem, indirect afectati, aici, acasa", a subliniat premierul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
9

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
45

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
53

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...