Elsaco a finalizat cu succes implementarea proiectului "Instalație nouă de desulfurare (DeSOx) în CET2 Iași – Holboca"

Elsaco a finalizat cu succes implementarea proiectului "Instalație nouă de desulfurare (DeSOx) în CET2 Iași – Holboca"
Divizia Proiecte Termoenergetice din cadrul Elsaco Electronic a implementat cu succes, pentru beneficiarul Primăria Municipiului Iași, o instalație de desulfurare a gazelor de ardere pentru cazanul de abur retehnologizat (IMA4) în CET 2 Holboca,  în vederea încadrării emisiilor de bioxid de sulf (SO2) în limitele prevăzute de autorizația integrată de mediu.

Proiectul, în valoare de aproximativ 21.7 milioane de euro, a avut drept obiectiv asigurarea (prin intermediul instalației de desulfurare) conformării la normele europene de mediu, aspect absolut necesar pentru obținerea de către centrala ieșeană a permisului de funcționare, pe de o parte, dar și pentru reducerea costurilor de producție a centralei, pe de altă parte.

Proiectul a avut în vedere reducerea emisiilor de sulf din atmosferă cu scopul creșterii eficienței energetice în alimentarea cu căldură.

"Anul acesta am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare din CET 2 Iași. Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa. De asemenea, la testele de performanță s-au obținut rezultate mai bune decât cele asumate. A fost o adevărată provocare pentru noi să realizăm acest proiect, mai ales în ceea ce privește termenele de execuție, o satisfacție fiind faptul că am demonstrat că se poate. Am avut o echipă deosebită, oameni dinamici, adaptabili, dornici să învețe, lor li se datorează reușita", a declarat Ovidiu Butnaru – Manager de Proiect, Elsaco Electronic.

În cadrul proiectului, Elsaco a asigurat: servicii de proiectare și engineering;  servicii generale (relevee, documentații As-built, manuale de exploatare și întreținere); lucrări și servicii asociate construcțiilor; instalații tehnologice mecanice, electrice și de automatizare; instalații de detecție și semnalizare incendiu, control acces; punere în funcțiune și instruire personal beneficiar, teste de performanță.

 
(Comunicat de presa - P)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
138

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
892

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
422

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...