Elita matematicienilor, in competitie la Botosani!

Elita matematicienilor, in competitie la Botosani!

 Colegiul National A.T.Laurian  

Matematicieni din mai multe judete ale tarii, precum si din Bucuresti, s-au intrecut la Botosani, in cadrul unei competitii intre reprezentantii unor licee de elita!

In perioada 12-14 noiembrie s-a organizat la Colegiul National "A.T. Laurian" din Botosani a XIV-a editie a Concursului Interjudetean de Matematica "Octav Onicescu".

Concursul s-a bucurat de prezenta unor echipaje din licee de elita din tara, si anume Colegiul National "Costache Negruzii" Iasi, Colegiul National "Gh. Vranceanu" Bacau, Liceul de Informatica "Grigore Moisil" Iasi, Liceul International de Informatica Bucuresti.

La acestea s-au adaugat echipaje ale unor licee din judet: Colegiul National "Mihai Eminescu", Colegiul Economic "Octav Onicescu", Colegiul National "Grigorie Ghica Voievod" (Dorohoi) si bineinteles de la Colegiul National "A.T. Laurian".

Presedintele concursului a fost conf.univ.dr Mihai Gontineac, prodecan la Facultatea de Matematica a Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi. Comisia de elaborare a subiectelor a fost formata din prof. Adrian Panaete si prof. Adrian Botan, profesori la C.N. "A.T. Laurian". Organizarea concursului s-a bucurat de sprijinul ISJ Botosani, reprezentat de inspector de specialitate prof. Sebastian Mihalache, si SSRM, reprezentata de prof. Ciobanasu Ioan.

S-au acordat trei premii (in valoare de 500,300 respectiv 200 RON) si 8 mentiuni (in valoare de 50 RON). La acestea s-au adaugat Premiul Societatii de Stiinte Matematice din Romania (150 RON) si Premiul pentru cea mai originala solutie la una dintre probleme (100 RON) acordat de Facultatea de Matematica Iasi.

Pemiile au fost acordate urmatorilor elevi:

Premiul I: Adascalitei Oana - Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani
Premiul II: David Stefan - Colegiul National "C.Negruzzi" Iasi
Premiul III: Maxim Bogdan - Colegiul National "M. Eminescu" Botosani
Premiul SSMR: Marinescu Eduard - Colegiul National "Gh. Vranceanu" Bacau


Premiul de originalitate a fost acordat de asemenea elevei Adascalitei Oana de la Colegiul National "A.T. Laurian" Botosani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
34

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
33

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
203

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...