Elicopterul SMURD isi reia activitatea in judetul Botosani, dupa accidentul aviatic din Republica Moldova!

Judetele din regiunea Moldovei au primit un nou elicopter SMURD. Aparatul a aterizat ieri, 17 ianuarie, la Aeroportul Iasi si urmeaza sa fie pus in functiune pentru a interveni la cazurile grave. 

Elicopterul SMURD isi reia activitatea in judetul Botosani, dupa accidentul aviatic din Republica Moldova!

 Elicopterul SMURD 347 s-a prabusit intr-o misiune in Republica Moldova  

După mai bine de şase luni de la accidentul aviatic din Basarabia, SMURD Iaşi reia intervenţiile aeriene. Inspectoratul General de Aviaţie a aprobat relocarea unui elicopter de tip EC 135 la Iaşi, pentru echipa SMURD, scrie ziaruldeiasi.ro.

Elicopterul ar fi trebuit să ajungă la Iaşi cu o zi mai devreme, dar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aparatul nu a fost ridicat de la sol. Elicopterul EC 135 care a ajuns la Iaşi este fabricat în 2012. SMURD Iaşi nu a mai efectuat intervenţii aeriene din iunie 2016, atunci când elicopterul care intervenea în regiunea Moldovei s-a prăbuşit, toţi cei patru membri ai echipajului pierzându-şi viaţa.

În ciuda evenimentului tragic, echipa SMURD nu şi-a pierdut entuziasmul şi îşi doreşte să continue activitatea şi să facă gărzi pe aparat.

„Noi am făcut lista de gărzi, doar aşteptăm aparatul. Majoritatea colegilor care au mai zburat au optat pentru continuarea activităţii“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu.

Colectivul SMURD Iaşi a trecut prin două tragedii aviatice, una în 2006, alta la distanţă de 10 ani, în 2016.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
11

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
79

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
74

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...