Elicopter SMURD pentru Botosani: Poate ajunge în maximum 25 de minute în orice punct din judeţ

Elicopter SMURD pentru Botosani: Poate ajunge în maximum 25 de minute în orice punct din judeţ
Veşti bune pentru sănătatea botoşănenilor! Prefectul Adrian Constatinescu a fost prezent duminică, la Iaşi, la inaugurarea elicopterului SMURD pus la dispoziţia botoşănenilor aflaţi în situaţii medicale grave. Aparatu, ce a costat peste 5 milioane de euro şi echipat cu aparatură medicală de mare performanţă, a fost cumpărat de Ministerul Sănătăţii şi dat spre folosinţă Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Pacienţii din întreaga zonă a Moldovei au rămas fără un astfel de elicopter în luna aprilie a acestui an, când vechiul aparat s-a defectat.

Pentru ca intervenţiile elicopetrului să fie realizabile şi de o maximă eficienţă, prefectul judeţului solicită primarilor din Botoşani să identifice şi să amenajeze un teren stabil de circa 900 de metri pătraţi în toate localităţile din judeţ, astfel încât aparatul să poată ateriza în siguranţă în caz de necesitate. Conform procedurilor, acesta poate ajunge în maximum 25 de minute în orice punct din judeţ.

La inaugurarea elicopetrului SMURD a fost prezent ministrul administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, dar şi Raed Arafat, seretar de stat in Ministerul Sănătăţii, prefectul de Botoşani discutând cu acesta problema deficitului de medici de la UPU a Spitalului Judeţean.

"Domnul ministru al Sănătăţii s-a arătat de acord cu bugetarea unor posturi în plus pentru corpul medical de urgenţe, iar noi ne-am angajat să punem la dispoziţie medicilor ce vor accepta să vină la Botoşani spaţiile de cazare amenajate în imobilul serviciului local de paşapoarte", a declarat Adrian Constantinescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
178

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
435

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
997

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...