Elicopter doborat de talibani peste o scoala: Ambasadorul Romaniei in Pakistan era la bord

Un elicopter la bordul caruia se aflau mai multi ambasadori straini in Pakistan, printre care si cel al Romaniei, s-a prabusit vineri in nord-vestul tarii, peste o scoala.

Teroristii gruparii Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) au anuntat ca elicopterul a fost doborat de ei. Se pare ca atacul il viza pe premierul pakistanez, Nawaz Sharif, insa acesta se afla in alt elicopter.

In urma accidentului, ambasadorii Norvegiei si statului Filipine in Pakistan au murit. Totodata, si-au pierdut viata si sotiile ambasadorilor din Malaezia si Indonezia, precum si cei doi piloti.

Ministerul roman de Externe a anuntat ca ambasadorul Romaniei este in viata, anunţă ziare.com.

"Din informatiile transmise de MAE pakistanez ambasadei Romaniei la Islamabad, in aceasta dimineata, in nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul caruia se aflau si cetateni straini, inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan.

MAE a reusit ulterior sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol. La aceasta ora, o echipa din cadrul ambasadei Romaniei la Islamabad se afla la sediul MAE pakistanez pentru obtinerea de informatii suplimentare despre acest accident", se arata intr-un comunicat.

Presedintele Klaus Iohannis a spus intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la sosirea din Polonia ca ambasadorul Romaniei in Pakistan are rani minore dar se simte bine. Totodata, el a transmis condoleante familiilor victimelor.

"Leif Larsen H., trimisul norvegian, D. Domingo Lucenario Jr., ambasadorul din Filipine, sotiile ambasadorilor din Malaezia si Indonezia, dar si doi piloti ai elicopterului au murit", au anuntat oficialii, potrivit The Straits Times.

Alte 13 persoane au fost ranite. Aparatul prabusit facea parte dintr-un convoi de trei elicoptere care transporta mai multi ambasadori din 37 de tari si ajutoare pentru persoanele defavorizate din Pakistan.

Se pare ca scoala peste care s-a prabusit elicopetrul a luat foc, insa nu se stie daca in unitatea de invatamant se aflau copii.

"Ni s-a spus sa trimitem cat mai multe ambulante, deoarece situatia de acolo este urgenta", a declarat un inalt oficial.
Acesta a adaugat ca toti ranitii au fost transportati la spitalul din regiunea Gilgit.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...

„Casa de protocol a oamenilor străzii”, proiectul unei botoșănence care îi poate aduce titlul ”Omul anului!” (Foto, Video)

astăzi, 09:42

TVR a demarat sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portre...

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul (Foto)

astăzi, 09:37

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educaț...