Elevii sunt manipulati de beneficiarii sistemului, de cei care le iau banii, spune sefa invatamantului botosanean!

Elevii sunt manipulati de beneficiarii sistemului, de cei care le iau banii, spune sefa invatamantului botosanean!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inspectorul general al ISJ Botosani, Ada Macovei, i-a raspuns astazi liderului Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, care a acuzat-o pe sefa invatamantului botosanean ca discrediteaza intregul corp profesoral prin intentia de implementare a sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat, dar si la cel de titularizare pe post a cadrelor didactice.

"Am fost acuzata ca dau vot de blam tuturor cadrelor didactice. Le transmit cadrelor didactice corecte ca munca lor nu poate fi stirbita de aceste actiuni. Elevii sunt manipulati de beneficiarii sistemului de pana acum, de cei care le iau banii", a spus astazi inspectorul general Ada Macovei.

"A blama intreg corpul profesoral inseamna a te detasa de el. Ar trebui sa avem mai multa prudenta in declaratiile publice", spunea liderul LSI, Liviu Axinte, in urma cu o saptamana, fapt care a starnit reactia dura a Adei Macovei.

"Domnul Axinte sa nu ma invete pe mine ce declaratii publice sa dau", a conchis sefa ISJ Botosani.

Masura de a supraveghea suplimentar examenul de bacalaureat vine in sprijinul elevilor care au invatat si care doresc o competitie corecta, explica Ada Macovei.

"Am hotarat sa apelam la acest sistem pentru ca in judetul nostru au fost depistate teze identice. Ei vor sa ma convinga pe mine ca 300 de copii, din 3000, au scris identic, cuvant cu cuvant, virgula cu virgula", a precizat inspectorul general.

Un alt fapt care a starnit suspiciuni a fost si faptul ca foarte putini profesori au preferat sa mai corecteze lucrari.

"Profesorii preferau, in ultimii ani, sa supravegheze copiii, in loc sa corecteze tezele", a incheiat Ada Macovei, dand de inteles ca actiunea de supraveghere era mult mai avantajoasa financiar decat cea de corectare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...