Elevii Liceului de Arta au marcat Saptamana Educatiei Globale

Elevii Liceului de Arta au marcat Saptamana Educatiei Globale
În  perioada 15 – 21 noiembrie 2010, la Liceul de Artă "Stefan Luchian" Botoşani s-au desfăşurat multiple activităţi în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, a cărei temă, anul acesta, a fost "Pacea si non-violenţa pentru copiii din întreaga lume".

La realizarea acestor activităţi au participat toţi elevii liceului şi un număr mare de cadre didactice din cadrul catedrelor de specialitate, dar si din rândul profesorilor de cultură generală, reprezentanţi ai instituţiilor locale, părinţi.



Proiectul a urmărit realizarea unor obiective care vizează însuşirea unor concepte şi a unor cunoştinţe pertinente referitoare la problematica lumii contemporane şi soluţiile posibile, perspectiva socială şi relaţia viitorului cu prezentul şi trecutul; realizarea distincţiei între pacifişti apărători ai păcii şi constructori ai păcii, agresiune şi agresivitate, conflict şi stări conflictuale, fanatism şi convingere;  însuşirea unor priceperi sau aptitudini referitoare la capacitatea de a asculta cu receptivitate pe altul sau pe alţii, a dialoga, a comunica fidel propriile opinii sau intenţii; identificarea principalelor forme de violenţă şcolară; identificarea cauzelor generatoare ale violenţei în şcoală; educarea elevilor în spiritul toleranţei, al respectului pentru cei din jur, indiferent de etnie, religie; încurajarea exprimării opiniei elevilor privind căile de soluţionare a violenţei.

Pe parcursul acestei săptămâni elevii, coordonaţi de cadrele didactice, s-au implicat în realizarea unor activităţi precum "Pacea şi nonviolenţa în mentalitatea adolescenţilor" - dezbatere (elevii claselor a XI-a)-coord. Comisia de combatere a violenţei din cadrul liceului; "Non-violenţa în cadrul activităţilor sportive" -meci amical între elevii de liceu şi profesorii şcolii-coord. prof. de ducaţie fizică B. Cristescu; "Pacea de la Helsinki –incursiune în istoria universală", coord.prof. de istorie Carp Dumitru; "Pacea fără frontiere" -spectacol la care au participat elevii claselor a VI–a B,C, a VII-a B, a VIII-a C,a XII-a B - coord. profesorii din Catedra de limbi străine; "Războiul şi armele-moarte Viitorului, Uniţi prin iubire şi nu prin arme!", clasa a IX –a B, coord.prof. D. Şcarlii şi M.Molotei; "Stop Violenţei!" - realizarea unui poster de către elevii clasei a VI-a B, coord.prof. Oana Vasilache; "Pace cu oamenii, pace cu Dumnezeu", activitate realizată în colaborare cu Scoala Nr. 6 Botoşani, coord.prof.F.Gheorghiu, "Război şi pace teme literare, documentare, filmuleţe,citate" (clasa a X-a B); "Violenţă vs. Nonviolenţă", sondaje, chestionare, opinii pentru elevii din liceu; "Pacea şi non-violenţa!-marile preocupări ale omenirii - statistici, cercetări, studii de caz, simboluri, prezentări power-point, work-shop, influenţa videoclipurilor, rolul mass-media-clasa a X-a B, coord. prof. Alecu Ionela; Expoziţie de desene cu tema "Pacea" - Catedra de Arte Plastice;-"Nu violenţei!", expoziţie de desene, coord.înv. claselor I şi a II-a; "Toleranţa, o calitate a noastră, a copiilor" -realizare de desene şi eseuri, coord.înv. claselor III-a şi a IV-a.



Proiectul a fost coordonat la nivelul liceului de prof. Beatrice-Cătălina Păpădie-coordonator programe şi proiecte educative.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
9

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
27

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
62

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...