Elevii intra in vacanta de vineri

Elevii intra in vacanta de vineri

   Mediafax

Semestrul intai se incheie in 30 ianuarie, iar timp de o saptamana, respectiv pana in 8 februarie, elevii sunt in vacanta, potrivit structurii anului scolar 2008-2009, aprobata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Cadrele didactice sunt sfatuite sa nu dea teme scrise cu titlu obligatoriu pentru vacanta intersemestriala, pentru aceasta perioada fiind recomandate alte activitati.

Educatoarele le vor cere copiilor repetarea sau invatarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau invatarea de cantece, realizarea de colaje, participarea la activitati casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, precum si jocuri diverse.

Pentru invatamantul primar, se recomanda scrierea unor litere invatate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzica adecvate varstei, vizualizarea de spectacole de teatru pentru copii, strangerea sau donarea de jucarii pentru copiii orfani si cei din familii fara posibilitati financiare, vizualizarea de filme nonagresive dar si desfasurarea de activitati sportive si turistice.

Cadrele didactice din invatamantul gimnazial vor trebui sa recomande elevilor participarea la spectacole adecvate varstei, impreuna cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentari power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail catre colegi, prieteni, institutii, initierea unor actiuni comunitare impreuna cu grupul de prieteni, activitati sportive si turistice.

Elevii din invatamantul liceal sunt sfatuiti, in perioada vacantei intersemestriale, sa mearga la spectacole de teatru si filme, exercitii de luare independenta a deciziilor, precum si catre activitati sportive si turistice.

In semestrul al doilea, intre 9 februarie si 10 aprilie sunt programate cursuri. Vacanta de primavara a fost stabilita intre 11 aprilie si 20 aprilie, apoi cursurile vor fi reluate din 21 aprilie pana in 12 iunie. Vacanta de vara dureaza trei luni, intre 13 iunie si 13 septembrie.

Perioada speciala a tezelor din semestrul I incepe in 10 februarie 2009, cu proba la Limba si literatura materna. In 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), in 17 februarie - la Limba si literatura romana si in 19 februarie - la Matematica. Tezele din semestrul al doilea al anului scolar 2008-2009 se sustin, de regula, pana la data de 15 mai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
42

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
191

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
325

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...