Elevii încep anul şcolar fără manuale noi. Ce face Ministerul Educaţiei

Ministrul EducaÅ£iei, Remus Pricopie, a informat în ÅŸedinÅ£a de Guvern că CNSC se va pronunÅ£a miercuri asupra contestaÅ£iilor depuse în urma licitaÅ£iilor la manualele ÅŸcolare, urmând ca astfel noile manuale pentru elevi să poată fi tipărite, a declarat premierul Victor Ponta.
 
Solicitat să spună dacă elevii de clasa I vor avea manuale noi pe bănci la începerea anului ÅŸcolar, Ponta a arătat că, în urma decizie Consiliului NaÅ£ional pentru SoluÅ£ionarea ContestaÅ£iilor (CNSC), ministrul EducaÅ£iei, Remus Pricopie, va da toate lămuririle necesare privind editarea manualelor ÅŸcolare.

Premierul a arătat că nu au mai fost tipărite noi manuale de aproximativ zece ani, iar de anul acesta va fi vorba şi de manuale digitale, ce pot fi descărcate online.

Ministrul Remus Pricopie declara, săptămâna trecută, că în 15 septembrie elevii din clasele întâi ÅŸi a doua vor avea ÅŸi manualele digitale, urmând ca până atunci să fie rezolvate toate contestaÅ£iile, el precizând că ceilalÅ£i elevi vor învăţa tot după vechile manuale.

"Dacă vorbim despre manualele de la clasa a III-a la clasa a XII-a, nu sunt modificări, adică din păcate venim tot cu manuale vechi, unele de 10-12 ani. Dacă vorbim de manualele pentru clasa întâi ÅŸi clasa a II-a, conform procedurilor legale, suntem obligaÅ£i să aÅŸteptăm decizia Consiliului NaÅ£ional pentru SoluÅ£ionarea ContestaÅ£iilor. Eu cred că ne apropiem de momentul la care CNSC va da verdictul. De fapt, ÅŸtiÅ£i bine că sunt mai multe solicitări la CNSC din partea unor editori, una a fost deja respinsă, mai sunt 17 dacă nu mă înÅŸel, care au fost conexate. E o decizie dată de instanţă, nu ne putem pronunÅ£a înainte de această instanţă. Eu cred că vom merge în direcÅ£ia bună ÅŸi că vom avea manuale pe 15 septembrie, evident în format digital. Dacă decizia este pozitivă, atunci manualele vor putea fi încărcate pe internet imediat ce se semnează contractele", spunea Pricopie în 5 septembrie, citat de gandul.info.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

astăzi, 15:35

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 È™i 16 octombrie compania pune la dispoziÈ›ia călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

astăzi, 14:19

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

AceÈ™tia estimează majorări de preÈ›uri între 10% È™i 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producÈ›ia locală. În acest context...