Elevii de la Colegiul Economic "Octav Onicescu", bancheri la OTP Bank!

Prin programul Scoala Altfel 2015, elevii de la Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botosani au ajuns pentru cateva ore bancheri la OTP Bank.

In perioada 6-10 aprilie elevii, de la cei de gradinita pana la liceeni, alaturi de profesori, sunt implicati in acest program national ce cuprinde diferite activitati educative extrascolare.
 
Astfel, in cadrul acestui program, 4 clase de elevi din clasa a XI-a, din cadrul Colegiului Economic "Octav Onicescu" din Botosani, sub indrumarea directorului colegiului, prof. Hutanu Ioan, au incercat pentru cateva ore sa patrunda in tainele activitatii bancare.

Acest lucru a fost posibil  prin vizita la o institutie bancara si anume Sucursala OTP Bank din municipiul Botoşani.
Elevii insotiti de profesori au fost intampinati de colectivul unitatii bancare si astfel au vazut si aflat ce face de fapt o institutie bancara, cum se deservesc clientii si cine sunt acestia, ce produse bancare sunt  destinate pentru clienti persoane fizice, dar si persoane juridice, cum functioneaza acestea si, nu in ultimul rand, ce face un angajat al bancii intr-o zi de munca.

Discutiile cu elevii au fost purtate in prezenta directorului regional al OTP Bank, Mitruca Puscasu, cel care, impreuna cu directorul sucursalei, Apostol Cristian, si ceilalti colegi au impartasit din tainele meseriei de bancher. In cele cateva ore elevii au avut multe intrebari si curiozitati despre activitatea bancara.

Directorul regional a declarat: "Suntem incantati sa impartasim tinerilor din tainele activitatii bancare si avem datoria sa participam la educatia financiara  a acestora, mai ales in actualul context economic. Promovand educatia financiara in randul elevilor, ne pregatim schimbul de maine si mai mult, asiguram o intelegere mai usoara a problematicii economice contemporane".

OTP Bank, prin Fundatia "Dreptul la Educatie", este un membru activ al comunitatii si se preocupa in legatura cu educatia economico-financiara a tinerilor, acordand o importanta deosebita acestora. (Comunicat de presă)


 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...