Elevii de clasa a VIII-a, multumiti de subiectele de la prima proba a Evaluarii Nationale!

Elevii de clasa a VIII-a, multumiti de subiectele de la prima proba a Evaluarii Nationale!
Au intrat cu mari emotii in salile de examen, dar au iesit multumiti si surprinsi ca au primit subiecte chiar mai usoare decat cele de la teza! Cel putin asta a fost parerea elevilor din Botosani dupa sustinerea primei probe a Evaluarii Nationale, cea la Limba si literatura romana.

"A fost usor, nu ne asteptam sa fie subiectele asa de usoare, in comparatie cu teza, subiectele au fost mult mai usoare. Credeam ca va fi un grad mai mare de dificultate", a spus unul dintre elevii care au sustinut proba la Colegiul National "A.T.Laurian", de aceeasi parere fiind si colegii sai. 



Evaluarea naţională la clasa a VIII-a a început fără probleme, subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate inspectoratele şcolare judeţene, informează Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

"Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 1.438 de centre de comunicare, respectiv toate inspectoratele şcolare judeţene, aplicându-se procedurile electronice de securitate. În concluzie, prima probă din cadrul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a - proba scrisă la Limba şi literatura română, programată luni, 20 iunie, a început la ora 9.00, conform graficului stabilit", a precizat MECTS în comunicatul de luni dimineaţa.

Pentru susţinerea probei, in judetul Botosani s-a inscris 5.603 elevi.

După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2011.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Evaluarea lucrărilor este făcută de către doi profesori în centre de evaluare stabilite de inspectoratele şcolare judeţene/al ISMB. În cazul în care nu există câte doi profesori la disciplinele la care se susţine evaluarea naţională, va fi solicitat un cadru didactic din cea mai apropiată unitate de învăţământ.

MECTS a precizat că evaluarea lucrărilor se face cu respectarea strictă a baremului unic de evaluare şi de notare, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordându-se 90 de puncte pentru răspunsurile corecte şi complete şi 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabileşte nota prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire şi o trece pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, se calculează şi se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

Această notă este cea care se va lua în calcul pentru media de admitere în clasa a IX-a. Evaluarea naţională se desfăşoară anual, într-o singură sesiune.

Evaluarea naţională la clasa a VIII-a va continua marţi, 21 iunie, cu proba la Limba şi literatura maternă, şi miercuri, 22 iunie, cu proba de Matematică. Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 24 iunie, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 25 şi 26 iunie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 27 iunie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
314

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...