Elevii botoșăneni vor să aibă drept de vot în CA din școli

Elevii botoșăneni vor să aibă drept de vot în CA din școli
Miercuri a avut loc la Instituția Prefectului o dezbatere, organizată de Consiliul Județean al Elevilor din Botoșani, care a avut ca temă obținerea dreptului de vot de către reprezentantul elevilor în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ.

Pe lângă elevi și profesori, la dezbatere au participat prefectul Costică Macaleți, primarul Ovidiu Portariuc, vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, viceprimarul Viorel Iliuță, Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, și Cătălina Lupașcu, inspector general adjunct al ISJ.

În cadrul dezbaterii, elevii botoșăneni au vorbit despre importanța implicării elevilor în deciziile care se iau la nivelul Consiliilor de Administrație.



"Reprezentanții elevilor sunt chemați doar periodic la întâlnirile Consiliului de Administrație. Ceea ce ne dorim noi este ca reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ să fie ales în urma unui proces electoral în cadrul Consiliului școlar al elevilor. Dorim ca reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație să fie reprezentantul Consiliului școlar sau avocatul elevului, dorim să aibă dreptul să participe și să fie chemat la toate ședințele Consiliului de Administrație al unității de învățământ. Ne dorim ca în licee elevul să aibă drept de vot, iar în școlile gimnaziale să aibă un statut important, de observator. Această problemă vizează toți factorii educaționali implicați în sistemul de învățământ", a spus Florin Gavril, președintele Consiliului Județean al Elevilor din Botoșani.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
518

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
55

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
62

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...