Elevii botosaneni intra in campanie electorala!

Elevii botosaneni intra in campanie electorala!

RALUCA BORS

Elevii care vor sa ocupe functii de conducere in Consiliul elevilor se pregatesc de alegeri, mai ales ca in acest sezon de alegeri pot apela chiar si la campanii electorale, pentru a-si atrage cat mai multe voturi din partea colegilor.

"Ca un element de noutate este campania electorala in cadrul scolilor, fiecare elev interesat sa ocupe o functie in Consiliul scolii poate sa candideze daca indeplineste conditiile prevazute in aceasta strategie", a precizat inspector scolar de specialitate pentru educatie permanenta, Alexandra Hrincescu.

Potrivit calendarului judetean de alegeri pentru Consiliul Elevilor, mai intai au loc alegerile pentru Consiliul Scolar al Elevilor, unde se aleg reprezentantii claselor in perioada 4-7 octombrie, si alegerea presedintelui si a vicepresedintilor acestui Consiliu Scolar al Elevilor, pana pe 8 octombrie fiind data limita de depunere a dosarelor, intre 9-11 octombrie validarea dosarelor, iar intre 12-22 octombrie perioada de alegeri.

Ulterior acestor alegeri, intre 27-30 octombrie, are loc sedinta Consiliului Judetean al Elevilor, la care participa toti presedintii alesi ai CSE, iar candidatii pentru functii in cadrul Biroului Executiv vor depune dosarele de candidatura  comisiei formate din fostul Birou, pana cel tarziu in ziua alegerilor, si vor sustine candidatura in cadrul Adunarii Generale.

"Consiliul Elevilor reprezinta o forma de organizare asociativa a elevilor cu un rol important in democratizarea scolii si a relatiilor profesor-elev. Prin intermediul acestui organism, elevii isi pot alege reprezentantii, pot formula puncte de vedere si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare. Nevoia existentei unui Consiliu al Elevilor vine in primul rand din nevoia elevilor de a-si  exprima opiniile si de a-si pune in aplicare ideile", a precizat Raluca Bors, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Botosani.

Dosarul de candidatura, ce va fi trimis pe www.wedu.ro,  trebuie sa contina CV in format Europass, acordul unuia dintre parinti, o scrisoare de motivatie, un plan de activitati pentru anul scolar 2010-2011.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
110

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
189

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
408

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...