Elevii botoşăneni, implicaţi în proiectul "Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înăuntru"

Elevii botoşăneni, implicaţi în proiectul "Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înăuntru"
Asociaţia Pro Civitas Botoşani a continuat seria activităţilor ce compun proiectul Oamenii sunt păsări cu aripile crescute înăuntru, proiect ce are ca autoritate finanţatoare Consiliul Judeţean Botoşani.
 
Obiectivele vizate de proiect constau in seminarii cu elevii grupului tintă (15 elevi din două şcoli botoşănene) şi consultantul de specialitate (un actor al Teatrului Mihai Eminescu Botoşani), în care să se facă știute modalităţi de comunicare ce pot îmbunătăţi relaţionarea cu cei din jur şi care să popularizeze un anumit tip de comportament în sălile de spectacol teatral sau cinematografic. Aceste seminarii vor avea ca finalitate punerea în scenă a unor fragmente dramatizate care să ilustreze aspecte importante din vieţile unor personalităţi culturale române cum sunt: Mircea Eliade, Nichita Stănescu, Ştefan Luchian şi George Enescu.

De asemenea, vor avea loc acţiuni de împărţire de flyere publicului spectator, flyere ce conţin mesaje importante pentru popularizarea unui comportament avizat în ceea ce priveste publicul, precum și vizitarea unor obiective culturale din judetul Iaşi.

Având în vedere că prin aceste acţiuni se urmăreşte formarea şi cultivarea publicului spectator/cititor/vizitator, elevii au vizitat sâmbătă, 2 noiembrie 2013, o serie de obiective culturale importante ale oraşului Iaşi: Bojdeuca lui Ion Creangă, Vila Sonet în care a trăit şi a scris poetul Mihail Codreanu, Casa Dosoftei, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Elevii au venit astfel în contact cu informaţii despre viaţa şi activitatea unor figuri proeminente ale literaturii române, fapt ce le va uşura în viitor înţelegerea operelor literare pe care le studiază în şcoală. (Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
1

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
66

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
193

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...